Board Games Night - Разделяй и Владей

Board Games Night: Разделяй и Владей

02.12.2018г., неделя, от 19 ч. се състоя последното събитие за настолни игри, което ние от NASTOLA организирахме за всички вас. То се казваше Board Games Night: Разделяй и Владей. В статията ще разкажа как мина и ще споделя някои интересни моменти.

За вечерта с настолни игри

Board Games Night: Разделяй и Владей този път организирахме на ново място – Vintage House и отново в гр. Пловдив. За тези, които не са запознати Vintage House е кафене-бар и се намира на гърба на “Дом на културата Борис Христов”. Готино и уютно място, което освен нашата вечер на настолни игри приютява и други различни събития. Благодарни сме на управителите, че бяха толкова отзивчиви за събитието и се радваме, че и те се включиха да поиграят.

Вечер на настолните игри в Пловдив

Програма и тематика

Вечерта с настолни игри започна с кратко откриване, за да приветстваме всички присъстващи – постоянни играчи или сега запознаващи се с игрите.

Имаше две презентации на настолни игри, от които едната беше на стратегическата игра – 7 Wonders, а другата на историческа тема – Цар на историята. Самите презентации се състояха от това да се разкаже историята на играта, да се обяснят правилата и разиграване (playthrough). Така някои от наблюдаващите директно се включиха да пробват игрите.

Презентация на 7 Wonders и Цар на историята

Списък с настолни игри, които играхме

По времето на двете представяния, на всички останали маси имаше свободна игра, тоест на всяка маса се избира една игра от наличните и се играе. А ето и какви настолни игри се пробваха по време на свободната игра:

ВИЖ ОЩЕ: Пълен списък с игрите от събитието

Акценти от вечерта на настолни игри в снимки - Elinor, Цивилизации и Активити

Акценти от Board Games Night: Разделяй и Владей

Бих казала, че при настолните игри винаги има интересни моменти понеже играеш с различни хора или същите хора прилагат нови стратегии. Освен тях, добавихме игра с томбола и награда за още по-голямо интерес.

При откриването на Board Games Night: Разделяй и Владей представихме самата игра и как може да се участва. Много хора се включиха в играта и споделиха своите интересни моменти от вечерта. В страницата на събитието в социалната мрежа все още може да разгледате тези интересни снимки.

В края на вечерта извикахме човек от публиката да изтегли късметлията от томболата. Печелившият получи Мемори Пъзел Игра.

ВИЖ ОЩЕ: Албум със снимки от събитието

Какво мислят участниците за събитието

За нас е важно събитията, които организираме да се харесват от участниците. Поради тази причина създадохме и анкета, за да разберем дали сме се справили със задачата си и всеки участвал да може свободно да си изкаже мнението. Горди сме да споделим някои коментари от обратната връзка към нас:

“Всичко беше уникално!Ще се радвам пак да присъствам!❤️”

“Събитието бе много добре организирано и атмосферата на мястото допринесе за приятното прекарване на всички играчи. Томболата беше интересна и провокираща креативност, а екипът отзивчив и полезен. Игрите – разнообразни и забавни. :)”

Събитие с настолни игри - Свободна игра и екипа на NASTOLA

В очакване на…следващото събитие за настолни игри

Като верни фенове на настолните игри, разбира се очакваме следващото събитие. Можем да ви споделим, че по Коледа екипът на NASTOLA ще бъде точно до Капана Фест в арт ателие “Менора” – от 21-ви до 25-ти декември. Може да научите повече от събитието ни във Facebook – Коледна работилница с настолни игри в Капана.

Друго интересно предстоящо събитие за настолни игри е на аверите ни от Rise of Dice – Събитие за настолни игри – Новото начало.

И разбира се, очаквайте нашите вечери за настолни игри или както ние им казваме “Board Games Night” през новата 2019 г.

До нови срещи!

Още от Board Game Night


Ако ви беше полезно, моля харесайте и споделете.Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.