Настолни игри за двама

Покори любовта с настолни игри за двама

През 1966 г. Marvin Gaye & Kim Weston изпяха “It takes two”, а през 1980 г. Орлин Горанов ни разчувства със “Светът е за двама”. През 1985 г. Jesse Garon изпява “Nous deux” и взривява Франция. А днес годината е 2019 и някъде измежду всичко това в ежедневието ни сa се установили двуместната кола, резервацията за двама, двойното салто… Е, добре, последното май не беше добър пример, но схвана идеята.

Настолни игри за двама

Да сте двама си е голяма работа. Толкова голяма, че светът официално отдели дата за случая. А индустрии за милиарди като игрите създадоха серии настолки специално за двама играчи! И точно това ще ти покажа сега — настолни игри за двама, които стават чудесен подарък за Свети Валентин, но ще останат актуално забавление и в много по-дългосрочен план.

Виж още: Защо настолната игра е страхотен подарък?

Annie’s smart cards

Annie’s smart cards са в три варианта:

Настолна игра картите на Ани за семейството
Annie’s smart cards за семейството
Картите на Ани за партньори
Annie’s smart cards за семейството
Настолна игра за лично опознаване
Annie’s smart cards за лично за теб

Играта представлява карти с въпроси, които всеки от двойката задава на другия. Постепенно, телефоните са отдавна забравени встрани, шумният поток от мисли бавно заглъхва, избледнява и всичко наоколо, а пред лицето ти изпъква образа на онзи твой любим(а), както може би си го видял за първи път.

Annie’s smart cards свързвам и с моментите, в които съм сам вкъщи. Тогава, когато времето се е забавило и не съм погълнат от задачи и злободневие, мислите ми се реят из отминалата седмица / месец / година, замислям се за идните такива и какво да планувам занапред. Проблемът е, че мислите ни често са хаотични и скачайки от една в друга, лесно се губим. После се разсейваме и те остават изгубени. Решението са Annie’s smart cards. По специфичен начин те успяват да те фокусират върху това, което е значимо и започваш  да мислиш за действията, които да предприемеш за постигането му.

Катализатор за личностно развитите, душевно удовлетворение, по-добра самооценка и искрен мотиватор за плануване на бъдещето — това са картите. Майкъл изпя “If you want to make the world a better place take a look at yourself and make a change”. А аз те уверявам, че пътят към това е да познаваш себе си. Кратките чести разговори със себе си, които тези карти ще ти донесат, те даряват с едни от най-добрите и ценни усещания.

Играта е творение на Анета Йовева, която се занимава с brain training. Професията и призванието ѝ е да променя човешкия мозък, а с него и живота на притежателя му. Annie’s smart cards ще направят това за теб.

Анета Йовева — brain trainer и създател на Annies' smart cards
Анета Йовева — brain trainer и създател на Annies’ smart cards

Виж още: 18 бързи игри за всеки офис

Fog of Love

Fog of love е може би най-елегантното преживяване, което може да имаш с настолна игра, както го определят от Tantrum House. Кутията, в която играта пристига е като на Apple продукт. От детайлите на чиповете, картите и останалите игрални елементи се вижда, че продуктът е със скъпа изработка.

Fog of Love любовна настолна игра подходяща за свети валентин
Fog of Love — настолна игра за двама

Играта е точно за двама играчи. Всеки от участниците влиза в ролята на героя си и трябва да се потруди, за да заработи връзката му с другия герой в играта. На моменти може да се усетиш досущ като в романтична комедия: попадаш в неудобни ситуации, в които не знаеш дали ти идва да прихнеш от смях, или да се скриеш в дън земя.

Всеки има тайни мисии, които трябва да изпълни до края на играта. С картите събития и съдбоносните карти ще вземаш решения как да постъпиш в една или друга ситуация. Всяко твое решение се отразява в отношенията ти с партньора ти т.е. другия играч. Отношенията ви се отбелязват с маркери на игралното табло. А една от големите цели на играта е да внесете баланс в отношенията с партньора си.

Fog of Love настолна игра за двама в дейтствие
Fog of Love в дейтствие

Придружена от чаша вино и приятна атмосфера, играта пресъздава любовната романтика от флирта на първите срещи до изграждането на сериозна връзка. Щастливият край съвсем не е обещан, но независимо какъв ще бъде завършекът, ще си е изцяло ваш и със сигурност ще направи страхотна история за разказване!

Love Letter

Настолна игра за двама Love Letter елементи
Love letter — настолна игра за 2 до 4 души

Името на играта не случайно е Love Letter. В нея задачата ти е успешно да изпратиш писмото си, в което се обясняваш в любов, до темпераментната принцеса на Урагана. Заключила се далеч от всички в двореца и пазена от не един и двама стражи и верни пазачи, тя е недостъпна за теб. Освен това ти не си единственият, който се бори за ръката й.

Love Letter е брилянтна със семплата си механика и фактът, че се състои само от 16 карти. Всяка от тях е представител на кралския двор — от страж до самия крал, включително принцесата. На всеки играч е раздадена тайно роля, като на картата му има и цифра, обозначаваща колко близък е до кралската дъщеря. Твоята задача е да разгадаеш на кого може да довериш писмото си, за да стигне то до нейните ръце, без да попада в тези на конкурентите ти.

Играта Love Letter роли и карти
Love letter — роли

Играта е за 2 до 4 играчи. Това значи, че и други кандидат женихи правят дръзки опити първи да грабнат вниманието на принцесата, всеки със своето писмо. Дали ще успееш да я достигнеш преди тях и така да докажеш колко силна е любовта ти към нея?!

Виж още: 41 полезни умения от настолните игри

Любовта и игрите са за всички

Това са романтичните ни предложения за настолни игри за празника. Понякога обаче по-важното за теб и половинката ти е да опитвате нови неща заедно и невинаги е задължително те да са на романтична тематика. Често възможността да правите нещо с повече хора е за предпочитане. Затова прилагам списък на специално подбрани игри за случая. Настолките надолу са страхотни за двама души, а могат да се играят и от повече играчи, ако първите двама искат да споделят радостта от изживяването. Подбрани са единствено игри, които да са забавни, стратегически или кооперативни и задължително имат преиграваемост и достатъчно дълго време за игра, за да са интересни и за двама, и за повече.

Списък с настолни игри, които са подходящи за двама или по-големи групи от хора
19 настолни игри за двама или повече души

Денят на влюбените наближава и ако си част от онези двойки, които искат да прекарат малко време насаме с половинката си, трите предложения горе ще ти гарантират забавни и нови усещания. Най-важното: те могат да направят всеки един ден да се усеща като Свети Валентин.

А ако искаш да го споделиш с приятели, заглавията са подбрани, така че да паснат и на това изискване. В края на деня, любовта е най-важна — любовта към човека до теб, към семейството и приятелите ти и към нещата, които те правят щастлив.

Как празнуваме ние месеца на любовта

Ние от екипа на NASTOLA искаме да отпразнуваме подобаващо празника и затова ви предлагаме отстъпка до -15% от цената на избрани заглавия за двама. Промоцията е валидна до 28 февруари или до изчерпване на количествата.

Към намалените настолни игри


Ако ви беше интересно, полезено или забавно, моля харесайте и споделете.Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.