Тематиката в настолните игри

Тематиката в настолните игри

В това видео ще разберете за важността на тематиката в настолните игри. Разяснение на разликата между евро и американски тип игри. В третата част на видеото са засегнати съвети свързани с разпространение, актуалност и приемственост на темата от целевата аудитория на играта, която създаваме.

Виж още: 5 механики в настолните игри

Абонирайте се за нашия канал, за да не пропускате нито едно видео: https://www.youtube.com/channel/UCk3EeaRYtZXpDLaNdp0MdAQ


Ако ви беше полезно, моля харесайте и споделете.4 коментара

 • Надежда Златева

  30/12/2019

  Съгласна съм с изложеното. На мен лично ми харесват повече тематичните игри. Знам го от собствен опит – и като играч, и като създател на игри; по-точно създаване на тема и разработването ѝ до най-малкия детайл!

  Отговор
 • Надежда Златева

  30/12/2019

  Съгласна съм с изложеното. На мен лично ми харесват повече тематичните игри. Знам го от собствен опит – и като играч, и като създател на игри. По-точно създаване на тема – например: пътешествие из Европа – разработването ѝ до най-малкия детайл; с въпроси за дадената страна, напр. за характерни природни и исторически обекти и други въпроси, относно устройство политическо или относно бит, храна, култура. Интересно е, при това много! Нещо ме „засърбяха ръцете“ 🙂 пак за създаването на подобни игри! 🙂

  Отговор
  • Миро

   30/12/2019

   Благодаря ви за мнението. Несъмнено избора на тема е доста интересен процес. Във видеото забравих да спомена, че темата може окаже влияние върху чувството и емоцията, коята играта иска да предаде на играчите.

   Сега се замислям, че игрите с образователен характер са доста голямо предизвикателство за създателите.

   Ако целта на играта е играчите да развият конкретни умения или да придобият знания в област, която не е особено интересна, добре поднесената тема може да е голям плюс.

   А вие над какви игри сте работили?

   Отговор
   • Надежда Златева

    06/01/2020

    „Ваканция в България“, „Пътешествие в Европа“, „Околосветско пътешествие“ – кратка информация за дадената държава; включени интересни обекти, с описание и въпроси за обектите и държавата. „Чудеса“ – отново за интересни места, изобретения, помогнали в науката и ежедневието; отново с кратко описание и въпроси.

    Отговор

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.