Топ настолни игри за коледен подарък - Идеи и предложения

ТОП настолни игри за коледен подарък

Коледа чука на вратата. На теб вратата сигурно ти е здраво заключена, така че да си чука, колкото иска, а? Е, все по някое време обаче ще ти се наложи да излезеш до магазина. Я за хляб, я за някой колбас — в статията липсва продуктово позициониране, тук споменаваме само имена на игри! Тогава тя лукаво ще те издебне зад ъгъла. Ще си закъснял с подаръците, а тя подло ще си иска своето. И ще ти се наложи да купиш нещо непремислено и набързо, че и да се бориш в навалиците от хора, за да го вземеш. Такава Коледа ли искаш? Има ли друга Коледа?

Има разбира се! Коледата е възможна, защото имам перфектния съвет за теб за коледен подарък, с който да зарадваш близките си. Естествено, ти си чел предишната ми статия защо настолната игра е страхотен подарък и след като вече си се убедил в това, сега остава да ти представя топ настолните игри за коледен подарък, от които да избереш!

Имай предвид, че някои от игрите попадат в няколко категории едновременно, което за теб е повече от добре. Представи си колко чудесно би било да подбереш заглавие, което например е и семейна игра, и парти игра, при условие, че получателят на подаръка харесва много и двете категории. Ето това се казва двойна радост!

Едни от най-харесваните настолни игри

Dixit Oddyssey настолна игра развиваща въображението
И при бордовите игри, както при всяко нещо, си има класики като Диксит

В този списък ще намериш най-купуваните и харесвани игри, които се подвизават по книжарниците и онлайн магазините. Няма как да не си ги забелязал, така че някои заглавия може да ти се сторят познати. Сега обаче ще знаеш, че те идеално отговарят на големия въпрос: „Какво да подаря за Коледа?“ Подбрал съм не просто всички заглавия на известни игри, а само тези, които стават за повече хора, динамични са и стават за коледен подарък.

Семейни игри

Takenoko игра с панда за семейството
Семейните настолни игри са повод да правиш нещо забавно със семейството на Рождество Христово

Семейните игри са право в десетката, като стане дума за коледен подарък. Те са перфектният избор както за семеен човек, така и за приятелска компания, защото сплотяват и забавляват, както нищо друго не може. С тях цялото семейство или цялата компания прави нещо заедно и доста често, ако играта е кооперативна, действа като отбор.

Парти игри

Експлодиращите котки и Саботьори - парти настолни игри
Парти игри са точно бордовите игри, които са перфектен коледен подарък

Защо парти игрите са различна категория от семейните игри, ме питат често. Разликата е, че броят на играчите тук е наистина доста по-голям (има такива с до 12 участници), а и едва ли би завел майка си или баща си на парти, така че всеки играч да си знае категорията! В тази ще намериш само заглавия на бързи и забавни игри за много на брой запалянковци.

Игри с карти

Карти за игра УНО
Игрите с карти не са това, което бяха — по-добри са!

Не, не ти говоря за белот, сантасе и останалите класики. Става дума за игри чиито карти обикновено са със страхотен арт. Някои от тях са по-стратегически, други са с лека доза планиране, а трети са изцяло забавни и смешни. Всички са чудесен избор за празниците.

По-нови заглавия за коледен подарък

Мемори пъзел игра - настолна игра
Бордова игра разкрива магията на българското хоро

Като човек, който е играл повечето настолни игри, тази категория ми е любима. В нея се съдържат по-новите заглавия, излезли наскоро. Сред тях може и да срещнеш бордови игри, които не си чувал никога, но в това е красотата на списъка. Може някои от тях да са толкова добри, че след известно време да се присъединят към началната ни категория на най-купувани и харесвани игри. В края на деня (а защо не и в началото и в средата?!) е добре да опитваш нови неща и да се обогатяваш. Така че знай, че за такъв тип хора са тези игри, ако избереш някоя за коледен подарък.

И няколко страхотни предложения от български дизайнери на игри:

Стратегически игри за по-напредналите фенове

Катан настолна игра
Стратегически настолни игри a.k.a. стратегически идеален коледен подарък

В тези стратегически надпревари ще трябва да събираш ресурси, които са ти необходими, за да се развиеш. Ще трябва да завладяваш нови страни и да решаваш дали да разширяваш териториите си, или да концентрираш енергията си в защитата на настоящите си земи. Най-вече ще ти се наложи да се забавляваш, защото това не са дълги и тромави игри. Може да се водят стратегически, но ходовете са кратки и играта е много динамична.

Настолни игри за деца

Таласъмски истории - детска настолна игра за Коледа
Настолни игри за деца за незабравима Коледа

В списъка ще откриеш пъстроцветни, забавни и образователни игри. Заглавията са внимателно подбрани според подредбата им по търговските вериги, както съм ги виждал. Уви, тук не мога да споделя личен опит, защото по мое време, когато бях дете, нямаше такива неща (ей, доживях да го кажа и аз тоя израз!). Съдейки обаче по описанието на съдържанието и механиките на игрите, което виждам, мога да потвърдя, че са идеален коледен подарък за всеки малчуган.

Разширения — най-очакваният подарък към настолната игра

Venus vs Mars разширение на настолна игра
Разширения за настолни игри — най-добрият коледен подарък

Имаш близък, който е абсолютен фен на настолните игри? Е, добре де, може би няма съвсем да го шокираш точно с подарък, свързан с настолките, но пък определено ще го усмихнеш! Разширението на любимата настолна игра е чудесен коледен подарък, с който няма грам съмнение, че ще уцелиш в десетката!

Защо точно тези настолни игри?

Това са все парти игри, групови или семейни, а също са едни от най-купуваните и харесвани. Супер голям плюс е, че стават и за напреднали играчи, и за новаци. Настолната игра е чудесен подарък и защото идва в цветна кутия, голяма или малка. Можеш да я опаковаш с подаръчна хартия — дай я в цветарски магазин, ако си вързан в ръцете като мен! — и да стане много празнично. Ние от NASTOLA пък се стараем да ти я изпратим опакована. Всяка игра, която получиш от нас, ще бъде в специална опаковка, защото знаем, че настолните игри са повече от подарък, когато са правилно поднесени.

Помни, че празниците са за онези подаръци, които получателят иска да си купи или просто мислиш, че ще му харесат, но сам не би ги взел. Е, точно затова ти трябва да го изненадаш приятно. Помисли от негова гледна точка: какво по-хубаво от това да искаш нещо, но да не ти се дават пари и изведнъж да се сдобиеш с него. Поводът? Празниците са тук, а ти имаш ама супер яките приятели!

Разбира се аз разделих игрите на категории, за да те улесня. Все пак последният избор остава твой. Можеш да пишеш на мен и на колегите ми за съвет по всяко време на Facebook страницата ни или на pishi@nastola.com . Надявам се, че статията ти е била полезна и помни:

Настолните игри са игри за маса, не за стол, но това да не ти пречи да бъдеш себе си. Бъди готин, подари настолна игра за коледен подарък.


Ако ви беше полезно, моля харесайте и споделете.Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.