Колекция Светът на Диска: Смърт

Колекцията Светът на Диска: Смърт съдържа петте романа от поредицата „Смърт“ на сър Тери Пратчет. Научете повече за приключенията на великолепния Дисков герой Смърт и неговата свита. Включените романи са „Морт“, „Жътварят“, „Музика на душата“,  „Дядо Прас“, „Крадец на време“.

КОЛЕКЦИЯ

  • Тери Пратчет
  • Подвързия: мека
  • Година на издаване: 2023 г.
  • Страници: 496 + 448 + 480 + 384 + 368
  • Формат: 10,5 х 17,8 см

60,00лв.

Колекцията Светът на Диска: Смърт съдържа петте романа от поредицата „Смърт“ на сър Тери Пратчет. Научете повече за приключенията на великолепния Дисков герой Смърт и неговата свита. Включените романи са:

Морт

Смъртта излиза в отпуск! Морт е обикновено, дългуресто момче, което става чирак на Смърт, но се оказва, че съвсем не става за новите си задължения да извежда душите от този свят. Когато въпросът опира до красивата Принцеса Кeли (която трябва да бъде убита), Морт изпортва цялата работа.

Жътварят

Смърт го няма – смятат го за… хъм… изчезнал. А това причинява хаоса, който е задължителен след прекратяване на особено важна комунална услуга. Светът на Диска вече гъмжи от призраци и полтъргайсти. Активистът за правата на мъртъвците Peг Шу (един от девизите му гласи: „Защо търпите да ходят по вас?“) изведнъж има повече работа, отколкото някога си е мечтал. А току-що починалият Уиндъл Пунс се събужда в ковчега и установява, че се е върнал към живота във вид на труп.

И ето – на Уиндъл и не особено плашещата групичка неумрели в Анкх-Морпорк се пада мисията да опазят света на живите. През това време в малка ферма далеч, много далеч от града един висок мрачен непознат се оказва много сръчен с коса в ръцете. Има реколта за прибиране в хамбарите. И едно твърде странно единоборство за спечелване.

Музика на душата

На другите деца им даваха ксилофон. А Сюзън просто трябваше да помоли дядо си да се съблече. Да. В семейството има Смърт. Трудно е да пораснеш нормално, когато собственият ти Дядо язди бял кон и размахва коса – особено пък, ако трябва да наследиш семейния бизнес, а всички те бъркат с Феята, която събира Зъбчетата на Децата. И особено, ако трябва да се изправиш лице в лице с новата, завладяваща музика, заляла Света на Диска.

Тя не признава закони. Тя променя хората. Нарича се „Музика с Камъни“. Има ритъм и на нея може да се танцува, само че… Тя е жива. И никога няма да умре.

Дядо Прас

Настъпва нощта преди Прасоколеда. Само че е твърде тиха. Има сняг, подскачат дроздове и червеношийки, дърветата са украсени както подобава. Уви, набива се на очи отсъствието на едрия дебелак, който раздава играчките. Изчезнал е. Гувернантката Сюзън трябва да го открие преди зазоряване, иначе слънцето няма да изгрее. Не ѝ върви обаче на помощници, един гарван с пристрастие към очните ябълки, Смърт на плъховете и… богът на махмурлука.

За капак на всичко се оказва, че някой все пак се провира през комините, за да остави подаръци. Е, този път носи чувал вместо остра коса, но гласът му звучи твърде познатото: „ХО! ХО! ХО!…“

Вярно казват старите хора: „Не е зле в такава нощ да имаш очи и на гърба.“

Крадец на време

Времето е средство и възможност. Всеки знае, че то трябва да бъде управлявано и насочвано. А в Света на Диска тази работа се пада на Монасите на историята, които го трупат и извличат от местата, където то бездруго се прахосва. (Например в морските дълбини – колко време е нужно на една треска?) Прехвърлят го там, където времето все не стига, да речем, в градовете.

Но заради създаването на първия наистина точен часовник в света започва надпревара с… ами с времето, в която се впускат Лу Цзе и неговия ученик Лобсанг Лъд. Защото този часовник ще спре времето. И това ще бъде само началото на всеобщите проблеми.

В „Крадец на време“ участват още и какви ли не второстепенни актьори, герои и злодеи, йети, майстори на бойни изкуства и Рони – петият от конниците на Апокалипсиса. (Напуснал е бандата преди да се прочуят).

Тегло 1,2 кг
Размери 52,5 × 17,8 × 10 см
Автор

Тери Пратчет

Издател

Превод

Владимир Зарков

Година на издаване

Страници

496 + 448 + 480 + 384 + 368

Жанр

Фентъзи

Материал

Оригинално име

Discworld

Произход

Великобритания

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Колекция Светът на Диска: Смърт”

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 4.99лв. и 5.90лв. до офис на Еконт. Доставката до адрес е 7лв.

При поръчка над 50лв., БЕЗПЛАТНА доставка до офис на Спиди.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре пратката ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Всички поръчки се изпращат с възможност за „Преглед“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме доставка до чужбина с Български пощи. Срокът за доставка е между 14 и 35 дни, в зависимост от населеното място.

Плащане

  • наложен платеж при доставка
  • кредитна/дебитна карта
  • банков превод

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката на pishi@nastola.bg.

Цялата информация за доставка и плащане.

Също може да ви хареса…