Детски настолни игриВ категорията детски игри ще откриете детски версии на много любими игри. Например Билет за път – Първото пътешествие, Activity Junior и Катан за деца. Разбира се, ще откриете игри както за най-малките, така и за по-големите деца. Може да започнете да учите Поредността на числата, да разгледате лабораторията на Д-р Еврика и да опознаете света с ГеоКарти Свят. Станете героите в Лов на таласъми и научете децата да играят в екип с Таласъмски истории!


Търсите увлекателно занимание за деца, отвъд екрана на смартфона, които така или иначе са неразделна част от ежедневието на вашето дете? Е, значи сте на правилното място. С разнообразието от детски настолни игри мисията да видим децата далеч от смартфона или таблета ще бъде успешна.

За разлика от настолните игри за възрастни, тези за деца се характеризират с далеч по-прости правила. Фокусът при тях е повече върху визуалното, отколкото върху текста, а тематиката на игрите също може да бъде изключително разнообразна - от бордови игри с приключенски характер, през такива изискващи стратегическо и логическо мислене, до такива, които имат образователни функции в много и различни области.

Кои са основните видове настолни игри за деца, селектирани в категорията?

Независимо дали търсите настолни игри от български издатели или бордови игри, преведени на български, трябва да гледате и отвъд езиковия фактор.

В NASTOLA.bg сме се пострали да съберем на едно място едни от най-търсените детски игри, които бихме могли да категоризираме по следния начин:

Детски бордови игри - логическа мисъл от ранна детска възраст

Настолните игри имат разнородна тематика и изискват различна стратегия. От справяне със съседите, спасяване на света от пандемия до разшифроване на тайни кодове, надхитряне на лисици клюкари и т.н. Всяка игра разказва своя интригуваща история.

Стратегически настолни игри за деца

Наред с класическите игри като шах и дама например, съвременния пазар предлага достъп до редица иновативни и далеч по-интересни настолни игри за децата. С игри като “Лов на таласъми” и “Д-р Еврика” например децата ви ще се идентифицират в интересни за тях роли, ще мислят напредничаво и бързо. А колкото до целта - тя е да спечелят - било то с хващането на всички таласъми в тъмното, или пък в изпълнението на различни химически задачи в лабораторият на д-р Еврика.

Друга много популярна игра, която ще пренесе малчуганите в свят на интригуващи приключения е “Катан за деца”. Добилата широка популярност стратегическа игра за възрастни “Заселниците на Катан” се предлага в адаптирана версия за деца. Тя подходяща за деца над 6 години и със сигурност ще ги впечатли с невероятния си приключенски сюжет, в който трябва да откриват нови острови и да съграждат пиратски лагери. Малчуганите могат да прекарат часове наред в търсенето на спасение от подлия Капитан Грабчо.

Детски настолни образователни игри

В тази подкатегория детски настолни игри NASTOLA.bg може да ви бъде изключително полезна платформа. Тук сме подбрали аналози на най-популярните в света детски игри, с които децата не просто играят, а се образоват под формата на занимателни игри.

Различни краища на света, както и много интересни факти за тях са на една игра разстояние, благодарение на игри като “Билет за път” и “Събери България” например. Тук основният фокус е върху опознаването на обкръжаващата ги среда и добиване на широк обща култура в ранна възраст.

В “Билет за път” децата ще се отправят по различни маршрути, пътувайки с влак, като на всеки етап от играта те ще се запознават с популярни градове. В “Събери България” малчуганите имат възможността да се запознаят отблизо с всички краища на родината, изследвайки традиции, обичаи и забележителности.

Други много популярни образователни игри с фокус върху развитие на въображението и формирането на предприемаческо и финансово мислене у децата са загалвия като “Европолия за деца”, “Въображение” и Monety. Последните две са настолни игри за деца на 8 години, докато първата може да бъде играна и от още по-малките бизнес стратези в семейството.

В продуктовия ни каталог можете да намерите атрактивен детски подарък, с който да зарадвате своето дете, приятелите му, а дори и вас самите. В комбинация с достъпните цени, на които можете да поръчате едни от най-популярните заглавия в света на детските настолни игри, NASTOLA.bg е вашият онлайн магазин.