Настолна игра Лов на таласъми

По тъмно всичко изглежда различно и таласъмите могат да се покажат отвсякъде. Ех, тук определено е така! Обаче сега вие сте героите и трябва да заловите всички таласъми. В лов на таласъми всички играете заедно срещу тях, за да спечелите. Затворете таласъмите в гардероба и после може да заспите спокойно!

ДЕТСКА 

 • Играчи: 1-5
 • Времетраене: 15 мин
 • Възраст: 4+
 • Правила: Лесни (до 10 мин)

19,90лв.

В наличност

В Лов на таласъми вие сте героите и трябва да заловите всички таласъми. В лов на таласъми всички играете заедно срещу тях, за да спечелите. Затворете таласъмите в гардероба и после може да заспите спокойно!

Подгответе полето за игра като разбъркате картите с таласъми и ги поставите по средата с лице обърнато надолу. Всъщност това ще бъде леглото и от него ще излизат всичките таласъми. После вземете и разбъркайте всички карти клопки  и играчки. Поставете ги разпръснато, като гърба им (звездното небе) е нагоре, около тестето с таласъми. Също така в близост трябва да е гардероба, за да може набързо да затворите таласъмите. Вземете частите на Зъбопашков и ги поставете така че да го виждате в лилаво. След това отваряте първия таласъм и го слагате над леглото и останалите карти.

Играта започва този, който е най-смел и иска да затвори таласъмите. Всички играчи се изреждат по часовниковата стрелка. Всички търсят играчката, която ще уплаши таласъма и ще го затвори. Обаче всеки от тях се страхува само от една конкретна играчка.

По време на хода всеки играч първо изтегля плочка с играчка. Ако тази играчка е изрисувана на картата на таласъма, то той бива изпратен в гардероба. На негово място се показва нов. Плочката с играчка се връща обратно при останалите плочки с лице надолу. Но в случай, че тази играчка не плаши никой таласъм, то една част от Зъбопашков се обръща със синята страна нагоре. Също така от леглото излиза още един таласъм и картата му се поставя където са другите чудовища. Ходът на играча приключва като върне изтеглената играчка обратно при останалите.

Има и възможност вместо играчка да бъде изтеглена плочка клопка. В такъв случай ако клопката е чорап, тази плочка се заменя с друга и се обръща една част от Зъбопашков. А при попадане на таласъм под чаршафа, то се обръщат всичките части на Зъбопашков. Така излиза нов таласъм от леглото.

Играйте смело и победете таласъмите!

Награди и отличия

2014 Dětská hra roku Nominee

Съдържание

 • Правила
 • 1 гардероб
 • 3 части от таласъмчето Зъбопашков
 • 20 таласъмски карти
 • 10 плочки с играчки
 • 2 плочки с таласъмски клопки

Правила

Лов на таласъми – правила (PDF)

Изцяло на български език.

Видео: Преглед и как се играе Лов на таласъми на английски език

Тегло 0,26 кг
Размери 19 × 19 × 3,5 см
Година на издаване

Механики

,

Оценка в BGG

Правила

Сложност

Възраст

1 отзив за Настолна игра Лов на таласъми

 1. Петя Владимирова (потвърден клиент)

  Поръчката ми беше изпълнена без забележки. Сайта Ви е чудесен, лесен за поръчка. Бъдете здрави и все така точни. Желая много хора да станат редовни клиенти
  Nastola.bg. Поздрави!

Добавяне на отзив

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 4.99лв. и 5.90лв. до офис на Еконт. Доставката до адрес е 7лв.

При поръчка над 50лв., БЕЗПЛАТНА доставка до офис на Спиди.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре пратката ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Всички поръчки се изпращат с възможност за „Преглед“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме доставка до чужбина с Български пощи. Срокът за доставка е между 14 и 35 дни, в зависимост от населеното място.

Плащане

 • наложен платеж при доставка
 • кредитна/дебитна карта
 • банков превод

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката на pishi@nastola.bg.

Цялата информация за доставка и плащане.