Настолна игра Пантомима

Пантомима е детска състезателна игра с карти с комуникация без думи. Пантомимата е начин за описване без използване на думи, а само с жестове и мимики. Целта на играта е правилно като група да познаете коя картинка от картата се е изиграла и да имате най-големия брой карти в края.

ДЕТСКА

 • Играчи: 4+
 • Времетраене: 5-10 мин
 • Възраст: 4+
 • Правила: Лесни (до 10 мин)

15,90лв.

Изчерпан

Пантомима е детска състезателна игра с карти с комуникация без думи. Пантомимата е начин за описване без използване на думи, а само с жестове и мимики. Целта на играта е правилно като група да познаете коя картинка от картата се е изиграла и да имате най-големия брой карти в края.

Разделелете се на две групи и съгласувайте с колко карти ще играете. Разбъркайте картите и ги поставете с лице надолу. Всяка група избира един „актьор“, който тегли карта от купчината, поглежда я тайно и предава на другата група.
Актьорът трябва да обясни картинката без думи на останалите от своята група. Важно е да не издава нито звук. Другата група следи дали е даден верен отговор. Ако са познали – прибират картата, ако не – връщат я на купчинката. Ако въпреки всички усилия на актьора, съотборниците му не познаят, то тази карта се връща в кутията. Играта приключва щом купчината с карти свърши. Печели групата с най-много карти.
Вариант за ограничаване на времето: Играе се по основните правила, но времето за познаване е ограничено до 45 секунди. Другата група следи това с пясъчния часовник. Ако играчите не познаят, тази карта се връща в кутията. Ако играчите познаят, актьорът може да изтегли и изиграе още карти, докато не изтече времето.

Играта е с висока образователна стойност и е полезна за развитието на децата. Тя стимулира досетливостта и наблюдателността, а също така и бързата реакция и познавателните способности у децата.

Съдържание

 • 48 карти с картинки
 • 7 празни карти (можете да рисувате върху тях)
 • пясъчен часовник
 • указания на български език

Правила

Пантомима – правила на български език (PDF)

Правилата на играта са изцяло на български език.

Тегло 0,21 кг
Размери 15 × 11 × 4 см
Година на издаване

Издател

Механики

Оценка в BGG

Правила

Сложност

Възраст

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Настолна игра Пантомима”

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 4.99лв. и 5.90лв. до офис на Еконт. Доставката до адрес е 7лв.

При поръчка над 50лв., БЕЗПЛАТНА доставка до офис на Спиди.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре пратката ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Всички поръчки се изпращат с възможност за „Преглед“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме доставка до чужбина с Български пощи. Срокът за доставка е между 14 и 35 дни, в зависимост от населеното място.

Плащане

 • наложен платеж при доставка
 • кредитна/дебитна карта
 • банков превод

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката на pishi@nastola.bg.

Цялата информация за доставка и плащане.