Основна настолна игра

Cockroach Poker Royal е втората игра от серията забавни игри Cockroach Poker. Тази версия добавя към обикновените гадини “кралски” буболечки. Бъдете най-добрият в блъфирането и се отървете от “кралските” буболечки, за да победите.

Парти


Английски, Немски, Френски, Немски, Италиански
6.9
Рейтинг
В наличност
Код: EN00038
24.90лв.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 3.35лв. и 5.61 лв. до офис на Еконт. При поръчка над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА до офис на СПИДИ.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре играта ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина с Български пощи. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.


Цялата информация за доставка и плащане.

В Cockroach Poker Royal е много важно да умееш да блъфираш и да набуташ на останалите участници колкото се може повече карти. Играта е забавна и е подходяща за различни групи приятели и събирания. 

Играта започва с кратка подготовка на картите. Те трябва да се разбъркат добре. После 7 от тях се отделят и поставят със скрито лице в едно тесте. Последната карта от купчината се оставя видима и това всъщност е тестето за наказание. Останалите карти се раздават на всички играчи поравно. В случай, че останат нераздадени карти - 1 се дава на стартиращият играч, а останалите - слагат се в тестето с наказания.

Cockroach Poker Royal  се започва от най-младият участник. На своя ход всеки избира карта от ръката си, оставяйки я скрита, и я дава на един участник по избор. Също така твърди какъв вид от всичките буболечки има на самата карта: миризливка, хлебарка, прилеп, муха, крастава жаба, плъх, скорпион или кралска буболечка (такава, която има коронка). Участникът, получил карта има 2 възможности:

  • Да отвори карта и всички да я видят - Обаче преди това да се случи играчът е задължен да направи предположение дали картата наистина е определената буболечка или стартиращият човек блъфира. Ако получилият карта познае, то тогава картата се връща на стартиращият играч и я оставя на масата отворена - така се трупат карти пред всеки. Но също така има възможност получилият картата да сгреши в предположението и тогава картата остава в неговото поле.
  • Да предаде картата на следващ играч преди да я погледне - В този случай обявява своето решение, че иска да даде картата на някой друг. След това вижда самата карта и избира какво твърдение да направи за картата. Има избор да повтори вече казаното от предният играч или да го промени. 

Така играта продължава с много блъфиране, разкриване на обикновени и кралски буболечки. Ако една карта се предава от играч на играч, то щом се стигне до последният човек - тя не може повече да бъде предавана. 

В Cockroach Poker Royal  има добавени така наречените “кралски буболечки”, които имат корона. По време на играта за тях е характерно, че ако някой играч трябва да я задържи в своето поле отворена (като натрупана карта) - същият трябва да изтегли най-горната карта от тестето за наказание. Изтеглената карта се поставя също отворена пред играча и остава като поредната натрупана карта.

Освен това има 2 специални карти, които могат да се видят изобразени в самите правила:

  • На едната има изобразени сърдити буболечки със задраскана корона - това е карта “жокер”. Тя се приема за правилна при всяко едно твърдение с изключение за кралска буболечка. 
  • Другата карта няма нищо изобразено върху нея - за нея важи правилото, че всяко е твърдение се счита за грешно. 

Който играч загуби блъфирането при игра с една от тези 2 карти, той не я поставя пред себе си отворена както с всяка друга. Вместо това картата се прибавя към останалите карти, които държи в ръката си и трябва да избере една от тях да бъде оставена отворена в игралното му поле. 

Краят на Cockroach Poker Royal  и голямото кралско блъфиране настъпва при едно от следните условия:

  • щом играч събере 4 буболечки от един и същи тип отворени в своето игрално поле. Тук няма значение дали буболечките са кралски или обикновени - всички се зачитат.
  • щом играч остане без карти в ръката си - тогава той няма какво да играе.

Който и да е от тези случаи  - описаният играч се счита за загубилият, а всички останали за победители.

Съдържание

  • 56 карти с буболечки (по 8 от всеки вид: прилеп, муха, хлебарка, скорпион, плъх, крастава жаба, миризливка)
  • 7 кралски буболечки (по 1 от вид)
  • 2 специални карти
  • 1 правила за игра

Правила

Те са налични на няколко езика: Английски, Немски, Френски, Немски, Италиански.

Видео: Как се играе Cockroach Poker Royal(Kakerlakenpoker Royal) на Английски

Характеристики на играта
Тип парти, игра с блъфиране, игра с карти
Година на издаване 2012
Брой играчи 2 - 6
Времетраене 15 - 25
Подходяща възраст 8+
Board Game Geek Оценка 6.9
Сложност 1.16
Размери 11 х 11 х 3.5 см

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Свързани продукти