Основна настолна игра

Cockroach Poker Royal е втората игра от серията забавни игри Cockroach Poker. Тази версия добавя към обикновените гадини “кралски” буболечки. Бъдете най-добрият в блъфирането и се отървете от “кралските” буболечки, за да победите.

Парти


Английски, Немски, Френски, Немски, Италиански
6.9
Рейтинг
Изчерпана наличност
Код: EN00038
24.90лв.
Ех... някой ви изпревари! Продуктът, който търсите не е наличен в момента, може да направите запитване - ако е възможно, ще го доставим в срок от 7-10 работни дни без оскъпяване.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България предлагаме доставка със Спиди или Еконт до адрес или до офис.

Каква е цената на доставката?

Цената за доставка до офис на Спиди е 3.50лв. и 4лв. до офис на Еконт. При поръчка на стойност над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА.

Какъв е срокът за доставка?

Осъществяваме доставка до 2 работни дни. 

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Те ви гарантират въможност да отворите своята пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Какво е предварителна поръчка?

Поръчка на настолни игри, които все още не са налични на склад, но имат очакван период за доставка.

Как се заплаща капарото?

Капарото се заплаща по банков път по сметката на фирма ЕТ “Хриси-Христинка Йовчева” както следва - IBAN BG47CECB979010G6654000 / BIC: CECBBGSF.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.

Условия за връщане на продукти: наличие на всички съпътстващи документи, които сте получили при доставката - касов бон или фактура и други документи, установяващи несъответствието на поръчкатапродуктите са в ненарушен търговски вид, т.е не са ползвани/носени и са в запазена оригинална опаковка.


Цялата информация за доставка и плащане.

В Cockroach Poker Royal е много важно да умееш да блъфираш и да набуташ на останалите участници колкото се може повече карти. Играта е забавна и е подходяща за различни групи приятели и събирания. 

Играта започва с кратка подготовка на картите. Те трябва да се разбъркат добре. После 7 от тях се отделят и поставят със скрито лице в едно тесте. Последната карта от купчината се оставя видима и това всъщност е тестето за наказание. Останалите карти се раздават на всички играчи поравно. В случай, че останат нераздадени карти - 1 се дава на стартиращият играч, а останалите - слагат се в тестето с наказания.

Cockroach Poker Royal  се започва от най-младият участник. На своя ход всеки избира карта от ръката си, оставяйки я скрита, и я дава на един участник по избор. Също така твърди какъв вид от всичките буболечки има на самата карта: миризливка, хлебарка, прилеп, муха, крастава жаба, плъх, скорпион или кралска буболечка (такава, която има коронка). Участникът, получил карта има 2 възможности:

  • Да отвори карта и всички да я видят - Обаче преди това да се случи играчът е задължен да направи предположение дали картата наистина е определената буболечка или стартиращият човек блъфира. Ако получилият карта познае, то тогава картата се връща на стартиращият играч и я оставя на масата отворена - така се трупат карти пред всеки. Но също така има възможност получилият картата да сгреши в предположението и тогава картата остава в неговото поле.
  • Да предаде картата на следващ играч преди да я погледне - В този случай обявява своето решение, че иска да даде картата на някой друг. След това вижда самата карта и избира какво твърдение да направи за картата. Има избор да повтори вече казаното от предният играч или да го промени. 

Така играта продължава с много блъфиране, разкриване на обикновени и кралски буболечки. Ако една карта се предава от играч на играч, то щом се стигне до последният човек - тя не може повече да бъде предавана. 

В Cockroach Poker Royal  има добавени така наречените “кралски буболечки”, които имат корона. По време на играта за тях е характерно, че ако някой играч трябва да я задържи в своето поле отворена (като натрупана карта) - същият трябва да изтегли най-горната карта от тестето за наказание. Изтеглената карта се поставя също отворена пред играча и остава като поредната натрупана карта.

Освен това има 2 специални карти, които могат да се видят изобразени в самите правила:

  • На едната има изобразени сърдити буболечки със задраскана корона - това е карта “жокер”. Тя се приема за правилна при всяко едно твърдение с изключение за кралска буболечка. 
  • Другата карта няма нищо изобразено върху нея - за нея важи правилото, че всяко е твърдение се счита за грешно. 

Който играч загуби блъфирането при игра с една от тези 2 карти, той не я поставя пред себе си отворена както с всяка друга. Вместо това картата се прибавя към останалите карти, които държи в ръката си и трябва да избере една от тях да бъде оставена отворена в игралното му поле. 

Краят на Cockroach Poker Royal  и голямото кралско блъфиране настъпва при едно от следните условия:

  • щом играч събере 4 буболечки от един и същи тип отворени в своето игрално поле. Тук няма значение дали буболечките са кралски или обикновени - всички се зачитат.
  • щом играч остане без карти в ръката си - тогава той няма какво да играе.

Който и да е от тези случаи  - описаният играч се счита за загубилият, а всички останали за победители.

Съдържание

  • 56 карти с буболечки (по 8 от всеки вид: прилеп, муха, хлебарка, скорпион, плъх, крастава жаба, миризливка)
  • 7 кралски буболечки (по 1 от вид)
  • 2 специални карти
  • 1 правила за игра

Правила

Те са налични на няколко езика: Английски, Немски, Френски, Немски, Италиански.

Видео: Как се играе Cockroach Poker Royal(Kakerlakenpoker Royal) на Английски

Характеристики на играта
Вид игра парти, игра с блъфиране, игра с карти
Година на издаване 2012
Брой играчи 2 - 6
Времетраене 15 - 25
Подходяща възраст 8+
Board Game Geek Оценка 6.9
Сложност 1.16
Размери 11 х 11 х 3.5 см

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Свързани продукти