Основна настолна игра

Exploding kittens: Original edition е парти игра, в която избягвате да попаднете на експлодиращи котки, за да не изгорите. Използвайки останалите карти с различни ефекти може да прехвърлите котето на някой опонент. А красивите илюстрации допълват забавлението.

Парти


Английски
5.9
Рейтинг
Изчерпана наличност
Код: EN00014
50.00лв.
Ех... някой ви изпревари! Продуктът, който търсите не е наличен в момента, може да направите запитване - ако е възможно, ще го доставим в срок от 7-10 работни дни без оскъпяване.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 3.35лв. и 5.61 лв. до офис на Еконт. При поръчка над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА до офис на СПИДИ.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре играта ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина с Български пощи. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.


Цялата информация за доставка и плащане.

В парти играта Exploding Kittens: Original Edition (Експлодиращите котета) разполагате с тесте карти, на което са изрисувани изключително забавни илюстрации. Картите са общо 56 и в тях има 4 експлодиращи котки, 6 карти защита от експлодиране (деактивиране) и карти с допълнителни ефекти. На всеки играч се раздават по 6 карти, които държи в ръката си.

Има едно основно тесте, от което всеки тегли карти и поставя поставя в ръката си. И в допълнение има едно тесте за изхвърлени карти.
Ходът преминава като участник изиграва карта от своята ръка, а също може и да пропусне. После ходa се завършва като се тегли карта. Всеки играч може да използва карта с определена функция и при някои се пропуска тегленето от тестето.
А ето и какво точно представляват всички тези карти и техните ефекти:

 • Експлодираща котка - Когато бъде изтеглена от някой играч, тя води до експлозия. Може да бъде деактивирана ако в тестето си има карта “деактивиране”. В противен случай играчът изгаря и отпада от играта.
 • Деактивиране - Всеки играч в началото получава по една защитна карта. Тя му помага в случай на експлозия като деактивира котката. Също така може да бъде изтеглена от тестето по време на игра.
 • Атака - Тази карта се дава от един играч на друг. Човекът, който е дал тази карта на някой, пропуска тегленето на карта. Обаче щом някой я получи, то той е принуден да изиграе хода си 2 пъти.
 • Стоп - тази карта отхвърля извършването на конкретно действие/ефект на дадена карта. Но не може да бъде спряно експлодирането.
 • Пропускане - С нея участник може да пропусне своя ход и да не тегли карта.
 • Услуга - Играч иска услуга от някой друг. Човекът, от който е поискана, може да избере карта по свое желание от ръката си и да я даде на другия играч.
 • Разбъркване на тестето с карти
 • Поглеждане в бъдещето - Играч може да погледне първите 3 карти от тестето за теглене. След което ги връща обратно в същата поредност.
 • Карти с илюстрации, но без конкретна функция - Те могат да бъдат събирани от играчите и да бъдат изиграни по двойки или в комбо.

Когато някой има 2 еднакви карти от тези без конкретна функция, той може да открадне една карта от друг участник, избрана на случаен принцип.

Комбото от 3 еднакви карти без ефект дава право да се вземе карта от някой, но този път може да се конкретизира коя точно. 

Комбо от изиграни 5 различни карти - това дава право на човекът, изиграл тези карти да си избере една карта от тестето с изхвърлени и да я задържи в ръката си.

Победител е този, който оцелее до последно в играта.

Награди и отличия

 • 2015 Golden Geek Best Party Board Game Nominee

Съдържание

 • 56 карти за игра
 • 1 кутия
 • 1 правила за игра

Разширения

Правила

Изцяло на Английски език.

Ревю

В действие: Exploding Kittens изтегляне на карта

Видео: Експлодиращите котета в 2 минути

Видео: Как се играе Exploding Kittens на Английски

Характеристики на играта
Тип парти, семейна, игра с карти, хумористична, комикс
Година на издаване 2015
Брой играчи 2-5
Времетраене 15
Подходяща възраст 7+
Board Game Geek Оценка 5.9
Сложност 1.07
Teгло 0.240 кг
Размери 17 х 11 х 4 см

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!