Основна настолна игра

Jungle Speed е парти настолна игра, в която е нужно да сте ловки. Бъдете готови да грабнете дървения тотем във всеки един момент. Това ще ви помогне да изчистите тестето си от карти и да станете победител.

Парти


Английски
6.6
Рейтинг
В наличност
Код: BN00034
34.90лв.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 3.35лв. и 5.61 лв. до офис на Еконт. При поръчка над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА до офис на СПИДИ.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре играта ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина с Български пощи. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.


Цялата информация за доставка и плащане.

Jungle Speed е настолна парти игра още от началото на века. Обаче е толкова лесна за разбиране и забавна за игра, че и днес се игра с интерес от малки или по-големи групи приятели.  Страхотна игра е за вечерно събиране, пикник или парти , а дори и само за прогонване на скуката. Основната цел е да останеш без карти, за да се постигне трябва да се мисли и действа бързо.

В играта има различни цветове карти, от които се изгражда тестето за всеки играч  - по равен брой. Това тесте се поставя пред всеки участник така че да не се виждат самите карти. Дървеният тотем се поставя по средата между всички в изправена позиция, за да е достъпен за хващане. 

Играта започва като един от всички изтегля и обръща първата карта от своето тесте, за да се вижда от всички. Важно е картата да се изтегля така че играчът сам да не я вижда преди останалите. Продължава се с тегленето към следващия по часовниковата стрелка. Пред всеки участник се образува тесте на изиграните карти, което се трупа. Само последно изиграната карта е “активната” карта. 

Щом няколко човека отворят карти с еднакви форми на нея, то тогава настъпва момента за дуел. Той преминава като играчите се опитват първи да грабнат тотема от средата на масата. Трябва да се използва ръката, с която са били отворени картите от тестето за теглене. Този, който го направи пръв, печели и предоставя своето тесте с изиграни карти на загубилия. Събират се 2-те тестета - това на спечелилия играч и това на загубилия и се поставят най-отдолу на картите за теглене. 

Също така има момент на наказание - това е ако някой хване тотема без да е трябвало. Тогава този участник получава тестетата с изиграни карти на всички останали и ги прибавя към собственото тесте за теглене. 

Играта приключва когато някой изчисти всички свои карти. Те включват и тестето от изиграни карти. Дори когато на играч не му останат карти за теглене, то той трябва да бъде търпелив и да спечели и последният си дуел, за да остане напълно без карти.

Победител в Jungle Speed става този, който остане без никакви карти (за теглене и вече изиграни). Важно е да си бърз и внимателен, за да станеш повелител на дървения тотем.

Награди и отличия

  • 2003 Spiel der Spiele Hit für Viele Recommended
  • 2003 Kinderspielexperten "8-to-13-year-olds" Nominee

Съдържание

  • 1 червена торбичка
  • 1 дървен тотем
  • 72 карти с цветни символи: 18 червени, 18 жълти, 18 зелени и 18 лилави
  • 8 карти действие: 2 с оцветени стрелки, 3 със сочещи навън стрелки и 3 със стрелки, сочещи навътре
  • 1 книга с правила

Разширения

  • Jungle Speed: The Extreme Expansion (2003)

Правила

Изцяло на Български език.

Видео: Правила на играта Jungle Speed в 1 минута

Видео: Ревю на Jungle Speed

Характеристики на играта
Тип парти, игра с действие, игра с карти, игра в реално време
Година на издаване 1997
Брой играчи 2 - 8
Времетраене 10
Подходяща възраст 7+
Board Game Geek Оценка 6.6
Сложност 1.15
Размери 13.5 х 15 х 7.5 см

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Свързани продукти