Основна настолна игра

Who Should We Eat е забавна кооперативна игра, в която сте на самотен остров. Попаднали сте там след ужасна самолетна катастрофа, а сега трябва да се спасите като построите сал всички заедно. Внимавайте понеже гладът е силен и някой може да бъде изяден.

Парти


Английски
6.5
Рейтинг
В наличност
Код: EN00044
50.00лв.
Ех... някой ви изпревари! Продуктът, който търсите не е наличен в момента, може да направите запитване - ако е възможно, ще го доставим в срок от 7-10 работни дни без оскъпяване.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България предлагаме доставка със Спиди или Еконт до адрес или до офис.

Каква е цената на доставката?

Цената за доставка до офис на Спиди е 3.50лв. и 4лв. до офис на Еконт. При поръчка на стойност над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА.

Какъв е срокът за доставка?

Осъществяваме доставка до 2 работни дни. 

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Те ви гарантират въможност да отворите своята пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Какво е предварителна поръчка?

Поръчка на настолни игри, които все още не са налични на склад, но имат очакван период за доставка.

Как се заплаща капарото?

Капарото се заплаща по банков път по сметката на фирма ЕТ “Хриси-Христинка Йовчева” както следва - IBAN BG47CECB979010G6654000 / BIC: CECBBGSF.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.

Условия за връщане на продукти: наличие на всички съпътстващи документи, които сте получили при доставката - касов бон или фактура и други документи, установяващи несъответствието на поръчкатапродуктите са в ненарушен търговски вид, т.е не са ползвани/носени и са в запазена оригинална опаковка.


Цялата информация за доставка и плащане.

Who Should We Eat - парти игра с много приключения и малко налична храна за оцеляване.

Пътуването ви със самолет приключва в момента на разбиването му на самотен остров. Вие сте група оцелели изхвърлени на брега на острова. Целта на всички е успешно да се измъкнат от острова. Затова с всички налични ресурси трябва да бъде построен сал. Всеки участва със своите възможности. обаче по това време и всеки огладнява, а храната е оскъдна. Колкото повече някой се бори за оцеляването си, толкова по-апетитен изглежда на останалите.

В един момент глада ще надделее и само най-силните ще оцелеят на острова. Също така има нещо необикновено на този остров - нещо мистично. Щом някой бива изяден, то душата му остава на острова. Духовете си отмъщават и пречат на оцелелите да се измъкнат от острова.

Играта започва с подготовка на елементите както следва:

 1. Поставяне на пътеките с номера в средата на масата и отбелязване на началните точки с маркерите (храна, здрав разум и строене)
 2. Разделяне на картите по цветове - червен, син и зелен. След това разбъркване на всяко тесте и поставяне на обозначените им места върху пътеките
 3. Разбъркване на тестето от карти с търсене и отделяне на 3 карти, които се връщат в кутията. Останалите карти се поставят в средата на масата. Горните 3 карти се отварят и образуват т.н. пазар за взимане на карти
 4. Разбъркване на картите с духове и поставяне около пътеките с номера
 5. Раздават се на всеки играч по една карта с роля и една личностна карта, която да показва допълнителни черти
 6. Поставяне на сламките около останалите неща
 7. Определяне на стартиращият играч - този, който последен се е хранил започва и той получава ролята на лидер.

Настолната игра Who Should We Eat се играе в няколко фази:

 • Сутрешна фаза
 • Следобедна фаза
 • Вечерна фаза
 • Фаза на отсъждане
 • Фаза на спасение

По време на сутрешната фаза оцелелите събират ресурси, които ще са им нужни. А духовете се опитват да провалят техните планове и да ги ядосат. Има няколко конкретни неща, които се случват под формата на ходове:

 • Раковината се предава на играча вляво. Тегли се карта със задача (quest card)
 • Всеки участник взима своята карта, поставена за запазване (keep card) за започване на хода
 • Участниците умрели предишната вечер сега се завръщат като духове - обръщат картата с роля на страната с дух
 • Всеки играч тегли определен брой карти за оцеляване (храна, разум и строене) спрямо бройката описана на неговата карта с роля
 • Духовете теглят по 3 карти от тестето с духове
 • Ако свършат картите за теглене, се използват изиграните карти като се разбъркват и се поставят скрити
 • Всеки играч избира една карта, с която да играе (play card) и поставя карта, която да запази за следващия ход (keep card)
 • Всички останали карти, които играчите държат и не са използвани биват изхвърлени в тестетата за изиграни карти спрямо техният цвят

След това идва следобедната фаза:

 • Първи започват тази фаза духовете. Започва този, който е най-близо отляво на лидера
 • После лидерът на оцелелите избира една задача за изпълнение
 • След изпълнената задача идва ред всички оцелели един по един да отворят и изиграят своята избрана карта за този ход (play card)

През вечерната фаза се извършват следните неща:

 • Намалят точките здрав разум по пътеката с 2
 • Намаляване на наличната храна според броя на оцелелите играчи
 • Настъпва нощта и в зависимост от коефициентите на пътеките ще настъпи фаза на отсъждане или спасение. Ако маркерът за храна е под нулата настъпва фаза на отсъждане и дуел. Щом маркерът за здрав разум е над 0  и  този за храна е на или над 0, то се преминава към фазата на спасение.

Във фазата на отсъждане и дуел лидерът е този, който поставя правилата за провеждане. Изнася се реч и се обяснява как дуела ще протече. Може да има защитни речи или пък не. В тази част само хората, които биват съдени могат да говорят, а останалите мълчат.

Щом лидерът удари раковината в масата, дуелът започва. Тогава всички оцелели провеждат събрание и обсъждат гласно кой да оцелее и кой да бъде изяден.  

В тази фаза могат да се използват ножове за атакуване или пък щит за защитаване. Ако някой играч е поставил нож за атака на мястото за съхраняване  на карта, то той може да я разкрие и каже срещу кой я използва. В случай че има повече ножове се получава битка. Тогава се използват сламките и този, който изтегли късата сламка губи рунда и бива изяден.

Ако има фаза на спасение се проверява маркерът за строеж на сала. При достигната цел играта приключва и оцелелите побеждават. Обаче ако се е провел дуел или не е достигнато желаното ниво на строеж, то тогава играта продължава. Съхранените карти (keep card) се изхвърлят като изиграни карти и след това настъпва отново сутрин.

Победители са оцелелите ако успеят да построят сала преди всички да бъдат изядени. Или пък победители са духовете, в случай че не останат оцелели - всички биват изядени при гласуване или дуел. 

Съдържание

 • 3 пътеки с номера
 • 1 дървена раковина
 • 4 жетона за маркиране на резултата в различни цветове: син, червен, зелен и жълт
 • 10 сламки: 9 дълги и 1 къса
 • 12 двустранни карти с герои
 • 34 карти с духове (имат лилав гръб)
 • 10 карти сламки
 • 72 карти оцеляване (с червен гръб): 24 карти храна, 24 карти здрав разум и 24 карти построяване
 • 15 карти търсене (с жълт гръб)
 • 16 карти с личности (със син гръб)

Правила

Изцяло на Английски език.

Видео: Как се играе Who Should We Eat на Английски

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Свързани продукти