Основна настолна игра

Who Should We Eat е забавна кооперативна игра, в която сте на самотен остров. Попаднали сте там след ужасна самолетна катастрофа, а сега трябва да се спасите като построите сал всички заедно. Внимавайте понеже гладът е силен и някой може да бъде изяден.

Парти


Английски
6.5
Рейтинг
Само по запитване
Код: EN00044
50.00лв.
Ех... някой ви изпревари! Продуктът, който търсите не е наличен в момента, може да направите запитване - ако е възможно, ще го доставим в срок от 7-10 работни дни без оскъпяване.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 3.35лв. и 5.61 лв. до офис на Еконт. При поръчка над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА до офис на СПИДИ.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре играта ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина с Български пощи. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.


Цялата информация за доставка и плащане.

Who Should We Eat - парти игра с много приключения и малко налична храна за оцеляване.

Пътуването ви със самолет приключва в момента на разбиването му на самотен остров. Вие сте група оцелели изхвърлени на брега на острова. Целта на всички е успешно да се измъкнат от острова. Затова с всички налични ресурси трябва да бъде построен сал. Всеки участва със своите възможности. обаче по това време и всеки огладнява, а храната е оскъдна. Колкото повече някой се бори за оцеляването си, толкова по-апетитен изглежда на останалите.

В един момент глада ще надделее и само най-силните ще оцелеят на острова. Също така има нещо необикновено на този остров - нещо мистично. Щом някой бива изяден, то душата му остава на острова. Духовете си отмъщават и пречат на оцелелите да се измъкнат от острова.

Играта започва с подготовка на елементите както следва:

 1. Поставяне на пътеките с номера в средата на масата и отбелязване на началните точки с маркерите (храна, здрав разум и строене)
 2. Разделяне на картите по цветове - червен, син и зелен. След това разбъркване на всяко тесте и поставяне на обозначените им места върху пътеките
 3. Разбъркване на тестето от карти с търсене и отделяне на 3 карти, които се връщат в кутията. Останалите карти се поставят в средата на масата. Горните 3 карти се отварят и образуват т.н. пазар за взимане на карти
 4. Разбъркване на картите с духове и поставяне около пътеките с номера
 5. Раздават се на всеки играч по една карта с роля и една личностна карта, която да показва допълнителни черти
 6. Поставяне на сламките около останалите неща
 7. Определяне на стартиращият играч - този, който последен се е хранил започва и той получава ролята на лидер.

Настолната игра Who Should We Eat се играе в няколко фази:

 • Сутрешна фаза
 • Следобедна фаза
 • Вечерна фаза
 • Фаза на отсъждане
 • Фаза на спасение

По време на сутрешната фаза оцелелите събират ресурси, които ще са им нужни. А духовете се опитват да провалят техните планове и да ги ядосат. Има няколко конкретни неща, които се случват под формата на ходове:

 • Раковината се предава на играча вляво. Тегли се карта със задача (quest card)
 • Всеки участник взима своята карта, поставена за запазване (keep card) за започване на хода
 • Участниците умрели предишната вечер сега се завръщат като духове - обръщат картата с роля на страната с дух
 • Всеки играч тегли определен брой карти за оцеляване (храна, разум и строене) спрямо бройката описана на неговата карта с роля
 • Духовете теглят по 3 карти от тестето с духове
 • Ако свършат картите за теглене, се използват изиграните карти като се разбъркват и се поставят скрити
 • Всеки играч избира една карта, с която да играе (play card) и поставя карта, която да запази за следващия ход (keep card)
 • Всички останали карти, които играчите държат и не са използвани биват изхвърлени в тестетата за изиграни карти спрямо техният цвят

След това идва следобедната фаза:

 • Първи започват тази фаза духовете. Започва този, който е най-близо отляво на лидера
 • После лидерът на оцелелите избира една задача за изпълнение
 • След изпълнената задача идва ред всички оцелели един по един да отворят и изиграят своята избрана карта за този ход (play card)

През вечерната фаза се извършват следните неща:

 • Намалят точките здрав разум по пътеката с 2
 • Намаляване на наличната храна според броя на оцелелите играчи
 • Настъпва нощта и в зависимост от коефициентите на пътеките ще настъпи фаза на отсъждане или спасение. Ако маркерът за храна е под нулата настъпва фаза на отсъждане и дуел. Щом маркерът за здрав разум е над 0  и  този за храна е на или над 0, то се преминава към фазата на спасение.

Във фазата на отсъждане и дуел лидерът е този, който поставя правилата за провеждане. Изнася се реч и се обяснява как дуела ще протече. Може да има защитни речи или пък не. В тази част само хората, които биват съдени могат да говорят, а останалите мълчат.

Щом лидерът удари раковината в масата, дуелът започва. Тогава всички оцелели провеждат събрание и обсъждат гласно кой да оцелее и кой да бъде изяден.  

В тази фаза могат да се използват ножове за атакуване или пък щит за защитаване. Ако някой играч е поставил нож за атака на мястото за съхраняване  на карта, то той може да я разкрие и каже срещу кой я използва. В случай че има повече ножове се получава битка. Тогава се използват сламките и този, който изтегли късата сламка губи рунда и бива изяден.

Ако има фаза на спасение се проверява маркерът за строеж на сала. При достигната цел играта приключва и оцелелите побеждават. Обаче ако се е провел дуел или не е достигнато желаното ниво на строеж, то тогава играта продължава. Съхранените карти (keep card) се изхвърлят като изиграни карти и след това настъпва отново сутрин.

Победители са оцелелите ако успеят да построят сала преди всички да бъдат изядени. Или пък победители са духовете, в случай че не останат оцелели - всички биват изядени при гласуване или дуел. 

Съдържание

 • 3 пътеки с номера
 • 1 дървена раковина
 • 4 жетона за маркиране на резултата в различни цветове: син, червен, зелен и жълт
 • 10 сламки: 9 дълги и 1 къса
 • 12 двустранни карти с герои
 • 34 карти с духове (имат лилав гръб)
 • 10 карти сламки
 • 72 карти оцеляване (с червен гръб): 24 карти храна, 24 карти здрав разум и 24 карти построяване
 • 15 карти търсене (с жълт гръб)
 • 16 карти с личности (със син гръб)

Правила

Изцяло на Английски език.

Видео: Как се играе Who Should We Eat на Английски

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Свързани продукти