Разширение

Terraforming Mars: Venus Next е разширение към основната стратегическа игра Terraforming Mars. В Venus Next имате възможността да се заселите на Венера. Вие имате задачата да облагородите планетата като финансирате градове за живеене около нея.

Стратегическа


Английски
8.1
Рейтинг
В наличност
Код: EN00004
54.90лв.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 3.35лв. и 5.61 лв. до офис на Еконт. При поръчка над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА до офис на СПИДИ.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре играта ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина с Български пощи. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.


Цялата информация за доставка и плащане.

Настолната игра Terraforming Mars вече е успешен проект за намирането и осигуряването на ново място за населението от Земята. Корпорациите, за които работите са доволни от успешното изпълнение на проекта Марс и сега виждат възможността да се тераформира и Венера. Този проект изглежда много по-труден за осъществяване, но може да започнете с него още сега.

С игралното поле Венера получавате един допълнителен параметър - скалата Венера. А на всички нови карти има обозначение “В” (V). И тъй като е доста по-сложен проект и по-дългосрочен, скалата е от 0 до 30% облагородяване.

Налични са повече възможности за рейтинги на тераформирането. При достигане на максимума, спира получаването на този рейтинг. И все пак за скалата Венера са нужни подходящи състояния на температура, въздух и океани, с които може да се достигне максимума. Също така е възможно да са постигнати тези състояния преди достигане до самия край. 

Картите, които по принцип имат ефект върху глобалните изисквания като Специален дизайн, търговски Инвентрикс и Технология на адаптирането, също имат влияние върху изискванията на Венера.

В разширението Venus Next има бонус ефекти:

  • При достигане на 8% от скалата Венера, имате право да изтеглите карта безплатно.
  • При достигнати 16% по скалата - получавате допълнителен рейтинг тераформиране.

Друг нов стандартен проект е  Бракуване на въздух, който позволява на играчите да се придвижат една стъпка по-нагоре по скалата при заплащане на 15 M€. 

В разширението има като допълнение 4 нови части на градове, които са като проектни карти в тестето. Приличат на частите Phobos Space Haven (Райски космос Фобос) и Ganymede Colony (Колония Ганимед) от основната настолна игра.

Тук базите и флотилиите се намират на различни позиции. А и много други неща изглеждат различно спрямо движението на Слънцето.

Още в началото при нареждането на играта, картата на Венера трябва да се постави точно до основното игрално поле с маркер на 0% по скалата. 

В разширението има и нови карти:

  • 5 корпорации
  • 49 проектни карти

На всяка една от тях има знакът на Венера - “В”(V). Всички тези карти се добавят към основното тесте и се узползват както по стандартните правила. 

Terraforming Mars: Venus Next е разширение, което добавя нови трудности пред играчите, но също и нови възможности за игра с интерес.

Награди и отличия

  • 2017 Golden Geek Best Board Game Expansion Nominee

Съдържание

  • 1 игрално поле Венера
  • 5 карти корпорации
  • 49 карти проекти
  • 1 книга с правила

Правила

Изцяло на Английски език.

Видео: Официално видео на основната настолна игра Terraforming Mars - Въведение

Видео: Преглед и как се играе Terraforming Mars: Venus Next на Английски

Характеристики на играта
Тип стратегическа, научна фантастика, икономическа, тематична
Година на издаване 2017
Брой играчи 1-5
Времетраене 90-120
Подходяща възраст 12+
Board Game Geek Оценка 8.1
Сложност 2.95
Teгло 0.320 кг
Размери 18 х 23.5 х 4 см

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Свързани продукти