Разширение

Terraforming Mars: Venus Next е разширение към основната стратегическа игра Terraforming Mars. В Venus Next имате възможността да се заселите на Венера. Вие имате задачата да облагородите планетата като финансирате градове за живеене около нея.

Стратегическа


Английски
8.1
Рейтинг
Не се очаква ново зареждане
Код: EN00004
54.90лв.
Ех... някой ви изпревари! Продуктът, който търсите не е наличен в момента, може да направите запитване - ако е възможно, ще го доставим в срок от 7-10 работни дни без оскъпяване.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 3.35лв. и 5.61 лв. до офис на Еконт. При поръчка над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА до офис на СПИДИ.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре играта ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина с Български пощи. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.


Цялата информация за доставка и плащане.

Настолната игра Terraforming Mars вече е успешен проект за намирането и осигуряването на ново място за населението от Земята. Корпорациите, за които работите са доволни от успешното изпълнение на проекта Марс и сега виждат възможността да се тераформира и Венера. Този проект изглежда много по-труден за осъществяване, но може да започнете с него още сега.

С игралното поле Венера получавате един допълнителен параметър - скалата Венера. А на всички нови карти има обозначение “В” (V). И тъй като е доста по-сложен проект и по-дългосрочен, скалата е от 0 до 30% облагородяване.

Налични са повече възможности за рейтинги на тераформирането. При достигане на максимума, спира получаването на този рейтинг. И все пак за скалата Венера са нужни подходящи състояния на температура, въздух и океани, с които може да се достигне максимума. Също така е възможно да са постигнати тези състояния преди достигане до самия край. 

Картите, които по принцип имат ефект върху глобалните изисквания като Специален дизайн, търговски Инвентрикс и Технология на адаптирането, също имат влияние върху изискванията на Венера.

В разширението Venus Next има бонус ефекти:

  • При достигане на 8% от скалата Венера, имате право да изтеглите карта безплатно.
  • При достигнати 16% по скалата - получавате допълнителен рейтинг тераформиране.

Друг нов стандартен проект е  Бракуване на въздух, който позволява на играчите да се придвижат една стъпка по-нагоре по скалата при заплащане на 15 M€. 

В разширението има като допълнение 4 нови части на градове, които са като проектни карти в тестето. Приличат на частите Phobos Space Haven (Райски космос Фобос) и Ganymede Colony (Колония Ганимед) от основната настолна игра.

Тук базите и флотилиите се намират на различни позиции. А и много други неща изглеждат различно спрямо движението на Слънцето.

Още в началото при нареждането на играта, картата на Венера трябва да се постави точно до основното игрално поле с маркер на 0% по скалата. 

В разширението има и нови карти:

  • 5 корпорации
  • 49 проектни карти

На всяка една от тях има знакът на Венера - “В”(V). Всички тези карти се добавят към основното тесте и се узползват както по стандартните правила. 

Terraforming Mars: Venus Next е разширение, което добавя нови трудности пред играчите, но също и нови възможности за игра с интерес.

Награди и отличия

  • 2017 Golden Geek Best Board Game Expansion Nominee

Съдържание

  • 1 игрално поле Венера
  • 5 карти корпорации
  • 49 карти проекти
  • 1 книга с правила

Правила

Изцяло на Английски език.

Видео: Официално видео на основната настолна игра Terraforming Mars - Въведение

Видео: Преглед и как се играе Terraforming Mars: Venus Next на Английски

Характеристики на играта
Тип стратегическа, научна фантастика, икономическа, тематична
Година на издаване 2017
Брой играчи 1-5
Времетраене 90-120
Подходяща възраст 12+
Board Game Geek Оценка 8.1
Сложност 2.95
Teгло 0.320 кг
Размери 18 х 23.5 х 4 см

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Свързани продукти