Основна настолна игра

Photosynthesis е интересна семейна игра, където дърветата се състезават за най-много светлина, а играчите да спечелят. Преминавате през всички етапи на отглеждане на едно дърво. Грижейки се за дърветата да получат най-много светлина, създавате най-прекрасната гора.

Семейна


Английски
7.4
Рейтинг
Изчерпана наличност
Код: EN00007
70.00лв.
Цената в диаманти 35
Ех... някой ви изпревари! Продуктът, който търсите не е наличен в момента, може да направите запитване - ако е възможно, ще го доставим в срок от 7-10 работни дни без оскъпяване.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България предлагаме доставка със Спиди или Еконт до адрес или до офис.

Каква е цената на доставката?

Цената за доставка до офис на Спиди е 3.50лв. и 4лв. до офис на Еконт. При поръчка на стойност над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА.

Какъв е срокът за доставка?

Осъществяваме доставка до 2 работни дни. 

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Те ви гарантират въможност да отворите своята пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Какво е предварителна поръчка?

Поръчка на настолни игри, които все още не са налични на склад, но имат очакван период за доставка.

Как се заплаща капарото?

Капарото се заплаща по банков път по сметката на фирма ЕТ “Хриси-Христинка Йовчева” както следва - IBAN BG47CECB979010G6654000 / BIC: CECBBGSF.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.

Условия за връщане на продукти: наличие на всички съпътстващи документи, които сте получили при доставката - касов бон или фактура и други документи, установяващи несъответствието на поръчкатапродуктите са в ненарушен търговски вид, т.е не са ползвани/носени и са в запазена оригинална опаковка.


Цялата информация за доставка и плащане.

Настолната игра Photosynthesis ви пренася в посаждането и отглеждането на своя собствена гора. Помагайки на природата, вие ще бъдете добре възнаградени с печеливши точки.
В играта има различни видове дървета и всяко си има своите особености за отглеждане. Всеки играч разполага с насаждения, малки, средни и големи дървета. 
Играта се състои от 18 рунда като всеки от тях се разделя на 2 фази. 
Първата фаза е на Фотосинтеза. По време на тази фаза всички дървета, поставени на игралното поле, събират светлина от слънцето и играчите печелят точки спрямо това какви дървета притежават. За малко дърво се дава 1 точка, за средно -2 точки, а за голямо -  точки. Насажденията все още не получават точки, но като се развият до дървета, тогава и те ще получават.
Освен това в гората се получават големи сенчести места. Дървета, които са в сянка, получават отрицателни точки “сянка”. Точките биват начислени спрямо големината на дървото по същия начин, както за светлината. Така намалят точките светлина, а някои дървета не получават изобщо.
А втората - фаза на Жизнен цикъл.Тук, играчите имат възможността да използват своите точки “светлина” и да извършват действия спрямо наличността им от точки. По време на своя ход, играчите не могат да извършват повече от едно действие на една и съща позиция върху игралното поле. Възможните действия са:

 • Покупка - Могат да бъдат закупени семена или дървета от различните размери от своята игрална дъска. Започва се с покупката от най-долната част и се продължава нагоре. След което играчът поставя закупените дървета върху свободните позиции на игралното поле.
 • Засаждане на семена - Семена могат да бъдат засадени около съответните дървета на играча. Всяко засадено семе се заплаща с една точка светлина. Може да се засажда във всяка посока стига местата да са свързани. Семената се поставят на разстояние от дърветата в зависимост от големината му. За малко дърво - на 1 растояние, за средно - до 2, а за голямо - до 3 разстояния. По време на един ход играч не може да посее повече от едно семе до едно и също дърво. Също така, не може да бъде развито едно дърво например от малко до средно и после същото да бъде използвано за отглеждане на семе.
 • Порастване на дърво - Едно дърво може да се развие само с един размер нагоре. Заплаща се и съответна такса като за порастване от семе до малко дърво е 1 точка светлина, от малко в средно по големина - 2 точки и от средно в голямо - 3 точки. 
 • Събиране на точки - Получават се точки само от вече пораснали дървета, т.е. от големи дървета. Точките се определят спрямо вида почва, на която е било посадено дървото. Тук също има определена такса - 4 точки светлина. 
С извършването на тези действия от всички играчи приключва рунда. Играта продължава докато Слънцето направи пълен кръг около гората. Печеливш е играчът успял да събере най-много точки светлина.

Награди и отличия

 • 2018 Mensa Select Winner
 • 2017 Meeples' Choice Nominee
 • 2017 Golden Geek Most Innovative Board Game Nominee
 • 2017 Golden Geek Best Family Board Game Nominee
 • 2017 Golden Geek Best Board Game Artwork & Presentation Winner
 • 2017 Golden Geek Best Board Game Artwork & Presentation Nominee

Съдържание

 • 1 игрално поле
 • 1 слънце
 • 4 игрална част за всеки играч
 • 1 жетон първи започващ
 • 24 жетони точки
 • 4 жетони слънце
 • 24 жетони семена (6 от всеки вид)
 • 32 малки дръвчета (8 от всеки вид)
 • 16 средни дръвчета (4 от всеки вид)
 • 8 големи дръвчета (2 от всеки вид)
 • 1 книга с правила за игра

Правила

Изцяло на Английски език.

ВИДЕО: Photosynthesis трейлър

ВИДЕО: Photosynthesis - Как се играе

Характеристики на играта
Тип семейна, абстрактна, природно-насочена, икономическа, стратегическа
Година на издаване 2017
Брой играчи 2-4
Времетраене 30-60
Подходяща възраст 10+
Board Game Geek Оценка 7.4
Сложност 2.33
Teгло 1.75
Размери 30 х 30 х 9 см

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Свързани продукти