Основна настолна игра

Приключенията с търговията на подправки от Century: Spice Road продължават в Century: Eastern Wonders. Открити са нови места с ценни подправки в Изтока. Завоювайте и този регион с подправки, за да станете още по-велик търговец.

Семейна


Английски
7.6
Рейтинг
В наличност
Код: EN00030
74.90лв.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България предлагаме доставка със Спиди или Еконт до адрес или до офис.

Каква е цената на доставката?

Цената за доставка до офис на Спиди е 3.50лв. и 4лв. до офис на Еконт. При поръчка на стойност над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА.

Какъв е срокът за доставка?

Осъществяваме доставка до 2 работни дни. 

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Те ви гарантират въможност да отворите своята пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Какво е предварителна поръчка?

Поръчка на настолни игри, които все още не са налични на склад, но имат очакван период за доставка.

Как се заплаща капарото?

Капарото се заплаща по банков път по сметката на фирма ЕТ “Хриси-Христинка Йовчева” както следва - IBAN BG47CECB979010G6654000 / BIC: CECBBGSF.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.

Условия за връщане на продукти: наличие на всички съпътстващи документи, които сте получили при доставката - касов бон или фактура и други документи, установяващи несъответствието на поръчкатапродуктите са в ненарушен търговски вид, т.е не са ползвани/носени и са в запазена оригинална опаковка.


Цялата информация за доставка и плащане.

Century: Eastern Wonders е втората приключенска игра от поредицата настолни игри на Century за търговия с подправки. Създателите са измислили да комбинират игрите от поредицата - Century: Spice Road и Century: Eastern Wonders, като се получи едно ново приключение наречено Sand to Sea!.

Century: Eastern Wonders разказва история за годините през Средновековието, когато народите изкарвали добри средства от търговията с подправки. А щом основните пътища станали прекалено популярни и се пренаселили, то дошла нуждата от търсене на алтернативни маршрути. Достигнало се до търсене в морската шир и до откриването на известните Острови на подправките. Обаче всеки искал част от тях и това довело до война между търгуващите народи. Така идва твоята задача като един търговец на подправки да се справиш с конкуренцията  чрез хитрост и да завладееш региона на Далечният Изток. Район, носещ печалба и слава по света.

Започва се с подреждането на играта по следните стъпки:

 1. Разпределят се всички части “пазар” спрямо търговските им символи. На случаен принцип се премахва по 1 част от всеки символ. След това се разбъркват всички части “пазар”. Поставят се както е изобразено в правилата за игра като се създава търговската карта.  За по-напреднали играчи, може да се създават различни карти от изобразената.
 2. Всички пристанища се поставят в 4-те различни краища на картата.
 3. Разбъркват се всички “точки победа” без затвореното пристанище (отбелязано с червен Х) и се оформя тесте за теглене на карти. След което се изтегля по една част и се поставя с лицето отворено на всяко едно пристанище. А затвореното пристанище се поставя произволно между първите пет “точки победа”. 
 4. Всички части с бонус точки победа се разпределят спрямо техните точки - 6 VP, 5 VP, 4 VP и тн. Те оформят ново тесте с части, започвайки по възходящ ред с 6 VP.
 5. Следва момента, когато всеки играч получава по 1 игрално поле. Също така се определя кой да е стартиращият играч - участникът, който последно е бил на лодка/кораб (плавателно средство). Той получава жетона за стартиране. 
 6. Всеки играч взима по една лодка и всички стражарски кули от съответният цвят. Всеки участник поставя по една стражарска кула на своето игрално поле. 
 7. Последната стъпка е да бъдат разпределени всички подправки по купичките. Също така всеки участник, започвайки от последният играч, получава подправки както следва:

 • за последният - 2 бр. джинджифил и 1 бр. чили
 • после 1 джинджифил и 1 чай
 • за 3-ят отзад-напред - 4 джинджифила
 • и за стартиращият играч - 2 бр. чили

След подредбата и разпределението на всички части, играта стартира от определеният участник и продължава следвайки часовниковата стрелка. По време на своя ход всеки от играчите има право да мести своята лодка и да извърши 1 действие. А те са:

 • Пазаруване от плочка “пазар”
 • Спиране на пристанище
 • Събиране на реколтата - Може да се случва, на която и да е плочка.

Century: Eastern Wonders приключва когато един от играчите събере 4 “точки победа”. Все пак останалите играчи довършват рунда. Преброяват се всички спечелени точки - от жетони с “точки победа”, от места на личното игрално поле, бонус точки и всички останали неизползвани кубчета подправки (като се броят всички подправки без джинджифила), които носят по 1 точка. Победител става играчът спечелил най-много точки от своята успешна търговия с подправки.

Съдържание

 • 27 части с "точки победа" (VP)
 • 24 части "пазар"
 • 4 части "море"
 • 4 части "пристанище"
 • 20 части "бонус"
 • 4 игрални полета 
 • 4 дървени лодки
 • 80 стражарски кули
 • 105 дървени кубчета
 • 4 пластмасови купички за подправки
 • 2 книги с правила за игра

Правила

Изцяло на Английски език.

Видео: Ревю на Century: Eastern Wonders на Английски

Характеристики на играта
Вид игра семейна, стратегическа, игра с карти, икономическа, средновековна
Година на издаване 2018
Брой играчи 2 - 4
Времетраене 30 - 45
Подходяща възраст 8+
Board Game Geek Оценка 7.6
Сложност 2.13
Teгло 1.220 кг
Размери 19.5 х 27.5 х 7 см

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Свързани продукти