Основна настолна игра

Приключенията с търговията на подправки от Century: Spice Road продължават в Century: Eastern Wonders. Открити са нови места с ценни подправки в Изтока. Завоювайте и този регион с подправки, за да станете още по-велик търговец.

Семейна


Английски
7.6
Рейтинг
В наличност
Код: EN00030
69.90лв.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 3.35лв. и 5.61 лв. до офис на Еконт. При поръчка над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА до офис на СПИДИ.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре играта ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина с Български пощи. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.


Цялата информация за доставка и плащане.

Century: Eastern Wonders е втората приключенска игра от поредицата настолни игри на Century за търговия с подправки. Създателите са измислили да комбинират игрите от поредицата - Century: Spice Road и Century: Eastern Wonders, като се получи едно ново приключение наречено Sand to Sea!.

Century: Eastern Wonders разказва история за годините през Средновековието, когато народите изкарвали добри средства от търговията с подправки. А щом основните пътища станали прекалено популярни и се пренаселили, то дошла нуждата от търсене на алтернативни маршрути. Достигнало се до търсене в морската шир и до откриването на известните Острови на подправките. Обаче всеки искал част от тях и това довело до война между търгуващите народи. Така идва твоята задача като един търговец на подправки да се справиш с конкуренцията  чрез хитрост и да завладееш региона на Далечният Изток. Район, носещ печалба и слава по света.

Започва се с подреждането на играта по следните стъпки:

 1. Разпределят се всички части “пазар” спрямо търговските им символи. На случаен принцип се премахва по 1 част от всеки символ. След това се разбъркват всички части “пазар”. Поставят се както е изобразено в правилата за игра като се създава търговската карта.  За по-напреднали играчи, може да се създават различни карти от изобразената.
 2. Всички пристанища се поставят в 4-те различни краища на картата.
 3. Разбъркват се всички “точки победа” без затвореното пристанище (отбелязано с червен Х) и се оформя тесте за теглене на карти. След което се изтегля по една част и се поставя с лицето отворено на всяко едно пристанище. А затвореното пристанище се поставя произволно между първите пет “точки победа”. 
 4. Всички части с бонус точки победа се разпределят спрямо техните точки - 6 VP, 5 VP, 4 VP и тн. Те оформят ново тесте с части, започвайки по възходящ ред с 6 VP.
 5. Следва момента, когато всеки играч получава по 1 игрално поле. Също така се определя кой да е стартиращият играч - участникът, който последно е бил на лодка/кораб (плавателно средство). Той получава жетона за стартиране. 
 6. Всеки играч взима по една лодка и всички стражарски кули от съответният цвят. Всеки участник поставя по една стражарска кула на своето игрално поле. 
 7. Последната стъпка е да бъдат разпределени всички подправки по купичките. Също така всеки участник, започвайки от последният играч, получава подправки както следва:

 • за последният - 2 бр. джинджифил и 1 бр. чили
 • после 1 джинджифил и 1 чай
 • за 3-ят отзад-напред - 4 джинджифила
 • и за стартиращият играч - 2 бр. чили

След подредбата и разпределението на всички части, играта стартира от определеният участник и продължава следвайки часовниковата стрелка. По време на своя ход всеки от играчите има право да мести своята лодка и да извърши 1 действие. А те са:

 • Пазаруване от плочка “пазар”
 • Спиране на пристанище
 • Събиране на реколтата - Може да се случва, на която и да е плочка.

Century: Eastern Wonders приключва когато един от играчите събере 4 “точки победа”. Все пак останалите играчи довършват рунда. Преброяват се всички спечелени точки - от жетони с “точки победа”, от места на личното игрално поле, бонус точки и всички останали неизползвани кубчета подправки (като се броят всички подправки без джинджифила), които носят по 1 точка. Победител става играчът спечелил най-много точки от своята успешна търговия с подправки.

Съдържание

 • 27 части с "точки победа" (VP)
 • 24 части "пазар"
 • 4 части "море"
 • 4 части "пристанище"
 • 20 части "бонус"
 • 4 игрални полета 
 • 4 дървени лодки
 • 80 стражарски кули
 • 105 дървени кубчета
 • 4 пластмасови купички за подправки
 • 2 книги с правила за игра

Правила

Изцяло на Английски език.

Видео: Ревю на Century: Eastern Wonders на Английски

Характеристики на играта
Тип семейна, стратегическа, игра с карти, икономическа, средновековна
Година на издаване 2018
Брой играчи 2 - 4
Времетраене 30 - 45
Подходяща възраст 8+
Board Game Geek Оценка 7.6
Сложност 2.13
Teгло 1.220 кг
Размери 19.5 х 27.5 х 7 см

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Свързани продукти