Основна настолна игра

Century: Spice Road е нова поредица приключенски настолни игри на Century. Вие ставате част от историческите моменти с търгуването на подправки. Времена когато подправките са били ценни колкото злато. Търгувайте умело и спечелете играта.

Семейна


Английски
7.5
Рейтинг
Само по запитване
Код: EN00029
69.90лв.
Ех... някой ви изпревари! Продуктът, който търсите не е наличен в момента, може да направите запитване - ако е възможно, ще го доставим в срок от 7-10 работни дни без оскъпяване.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 3.35лв. и 5.61 лв. до офис на Еконт. При поръчка над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА до офис на СПИДИ.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре играта ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина с Български пощи. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.


Цялата информация за доставка и плащане.

Century: Spice Road бележи началото на поредица от приключенски настолни игри, свързана с търговията на подправки през вековете. Играта те пренася назад през годините на Средновековието. Всеки играч си има собствена каравана и обикаля света по така известният “Път на коприната”, за да търгува с подправки. Всеки прави това с цел слава и величие.

Започва се с подготовка на играта, която се състои от няколко основни стъпки:

 1. Разбъркват се всички карти с точки, които са оцветени в оранжево и се поставят по средата на масата, оформяйки тестето за теглене. От него се отварят 5 карти и поставят в близост, които ще представляват “пазара” за взимане на карти.
 2. Взимат се златни жетони - двойно на броя на играчите и се поставят над отворената карта с точки най-вляво на останалите. След това същото количество сребърни жетони се слагат над следващата подред карта.
 3. Идва ред на картите “търговия”, оцветени в лилаво. Сред тях има 10 карти, които от лицевата страна имат лилава рамка - те са т.н. стартиращи карти. От тях се образува ръката карти за всеки играч като се раздава по 2 карти “куркума”(turmeric) - жълт цвят и 1 карта “обмяна”(conversion). Всички останали карти се връщат обратно в кутията.
 4. После се оформя ново тесте с карти за теглене - картите “търговия”. От тях също се отварят карти като пазар за взимане на карти - 6 на брой. 
 5. Всички подправки - дървените кубчета, се разделят по цветове и се поставят поотделно в купичките.
 6. Взимат се от картите с каравани (тези със сив гръб) толкова на брой, колкото са играчите. Разбъркват се добре и на всеки играч се раздава по 1 каравана. Една от картите е маркирана със символът за стартиращ играч и така се определя той. А ходът продължава по посока на часовниковата стрелка. 
 7. Последната стъпка е всеки играч да получи също така определен брой подправки, както следва:

 • за стартиращият играч - 3 кубчета куркума
 • за 2-ят и 3-ят играч - по 4 кубчета на всеки
 • а за 4-ят и 5-ят - по 3 кубчета куркума и по 1 кубче шафран

Така завършва подготовката и започва самата игра. Тя преминава в няколко рунда като всеки играч извършва по 1 действие на ход от следните:

 • Изиграва карта от ръката си
 • Изтегляне на нова карта “търговия” от тестето
 • Почива си - събира всички изиграни от него карти обратно в ръката си
 • Претендира за карта с точки - За да може да вземе такава карта, то играчът трябва да е събрал всички подправки, изобразени на неговата каравана. Щом ги има, то те се оставят обратно по купичките и се изтегля карта с точки от тестето и накрая се поставя пред играча отворена.

Играта Century: Spice Road приключва когато играч събере 5 карти с точки (а при 2-ма и 3-ма играчи - 6 карти). Рундът се довършва от останалите играчи. Победител става човекът събрал най-много точки.

Награди и отличия

 • 2017 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player Nominee
 • 2017 Gouden Ludo Best Family Game Nominee
 • 2017 Golden Geek Board Game of the Year Nominee
 • 2017 Golden Geek Best Family Board Game Nominee
 • 2017 Golden Geek Best Card Game Winner
 • 2017 Golden Geek Best Card Game Nominee

Съдържание

 • 36 карти с точки
 • 53 карти "търговия"
 • 5 карти с каравани
 • 105 дървени кубчета
 • 4 пластмасови купички за подправки
 • 20 златни и сребърни жетона
 • 1 книга с правила за игра

Правила

Изцяло на Английски език.

Видео: Как се играе Century: Spice Road на Английски

Видео: Ревю на играта Century: Spice Road на Английски

Характеристики на играта
Година на издаване 2017
Брой играчи 2 - 6
Времетраене 30 - 45
Подходяща възраст 8+
Board Game Geek Оценка 7.5
Сложност 1.74
Teгло 0.760 кг

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Свързани продукти