Основна настолна игра

Century: Spice Road е нова поредица приключенски настолни игри на Century. Вие ставате част от историческите моменти с търгуването на подправки. Времена когато подправките са били ценни колкото злато. Търгувайте умело и спечелете играта.

Семейна


Английски
7.5
Рейтинг
Изчерпана наличност
Код: EN00029
69.90лв.
Ех... някой ви изпревари! Продуктът, който търсите не е наличен в момента, може да направите запитване - ако е възможно, ще го доставим в срок от 7-10 работни дни без оскъпяване.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България предлагаме доставка със Спиди или Еконт до адрес или до офис.

Каква е цената на доставката?

Цената за доставка до офис на Спиди е 3.50лв. и 4лв. до офис на Еконт. При поръчка на стойност над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА.

Какъв е срокът за доставка?

Осъществяваме доставка до 2 работни дни. 

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Те ви гарантират въможност да отворите своята пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Какво е предварителна поръчка?

Поръчка на настолни игри, които все още не са налични на склад, но имат очакван период за доставка.

Как се заплаща капарото?

Капарото се заплаща по банков път по сметката на фирма ЕТ “Хриси-Христинка Йовчева” както следва - IBAN BG47CECB979010G6654000 / BIC: CECBBGSF.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.

Условия за връщане на продукти: наличие на всички съпътстващи документи, които сте получили при доставката - касов бон или фактура и други документи, установяващи несъответствието на поръчкатапродуктите са в ненарушен търговски вид, т.е не са ползвани/носени и са в запазена оригинална опаковка.


Цялата информация за доставка и плащане.

Century: Spice Road бележи началото на поредица от приключенски настолни игри, свързана с търговията на подправки през вековете. Играта те пренася назад през годините на Средновековието. Всеки играч си има собствена каравана и обикаля света по така известният “Път на коприната”, за да търгува с подправки. Всеки прави това с цел слава и величие.

Започва се с подготовка на играта, която се състои от няколко основни стъпки:

 1. Разбъркват се всички карти с точки, които са оцветени в оранжево и се поставят по средата на масата, оформяйки тестето за теглене. От него се отварят 5 карти и поставят в близост, които ще представляват “пазара” за взимане на карти.
 2. Взимат се златни жетони - двойно на броя на играчите и се поставят над отворената карта с точки най-вляво на останалите. След това същото количество сребърни жетони се слагат над следващата подред карта.
 3. Идва ред на картите “търговия”, оцветени в лилаво. Сред тях има 10 карти, които от лицевата страна имат лилава рамка - те са т.н. стартиращи карти. От тях се образува ръката карти за всеки играч като се раздава по 2 карти “куркума”(turmeric) - жълт цвят и 1 карта “обмяна”(conversion). Всички останали карти се връщат обратно в кутията.
 4. После се оформя ново тесте с карти за теглене - картите “търговия”. От тях също се отварят карти като пазар за взимане на карти - 6 на брой. 
 5. Всички подправки - дървените кубчета, се разделят по цветове и се поставят поотделно в купичките.
 6. Взимат се от картите с каравани (тези със сив гръб) толкова на брой, колкото са играчите. Разбъркват се добре и на всеки играч се раздава по 1 каравана. Една от картите е маркирана със символът за стартиращ играч и така се определя той. А ходът продължава по посока на часовниковата стрелка. 
 7. Последната стъпка е всеки играч да получи също така определен брой подправки, както следва:

 • за стартиращият играч - 3 кубчета куркума
 • за 2-ят и 3-ят играч - по 4 кубчета на всеки
 • а за 4-ят и 5-ят - по 3 кубчета куркума и по 1 кубче шафран

Така завършва подготовката и започва самата игра. Тя преминава в няколко рунда като всеки играч извършва по 1 действие на ход от следните:

 • Изиграва карта от ръката си
 • Изтегляне на нова карта “търговия” от тестето
 • Почива си - събира всички изиграни от него карти обратно в ръката си
 • Претендира за карта с точки - За да може да вземе такава карта, то играчът трябва да е събрал всички подправки, изобразени на неговата каравана. Щом ги има, то те се оставят обратно по купичките и се изтегля карта с точки от тестето и накрая се поставя пред играча отворена.

Играта Century: Spice Road приключва когато играч събере 5 карти с точки (а при 2-ма и 3-ма играчи - 6 карти). Рундът се довършва от останалите играчи. Победител става човекът събрал най-много точки.

Награди и отличия

 • 2017 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player Nominee
 • 2017 Gouden Ludo Best Family Game Nominee
 • 2017 Golden Geek Board Game of the Year Nominee
 • 2017 Golden Geek Best Family Board Game Nominee
 • 2017 Golden Geek Best Card Game Winner
 • 2017 Golden Geek Best Card Game Nominee

Съдържание

 • 36 карти с точки
 • 53 карти "търговия"
 • 5 карти с каравани
 • 105 дървени кубчета
 • 4 пластмасови купички за подправки
 • 20 златни и сребърни жетона
 • 1 книга с правила за игра

Правила

Изцяло на Английски език.

Видео: Как се играе Century: Spice Road на Английски

Видео: Ревю на играта Century: Spice Road на Английски

Характеристики на играта
Година на издаване 2017
Брой играчи 2 - 6
Времетраене 30 - 45
Подходяща възраст 8+
Board Game Geek Оценка 7.5
Сложност 1.74
Teгло 0.760 кг

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Свързани продукти