Настолна игра Cockroach Poker Royal

Cockroach Poker Royal е втората игра от серията забавни игри Cockroach Poker. Тази версия добавя към обикновените гадини “кралски” буболечки. Бъдете най-добрият в блъфирането и се отървете от “кралските” буболечки, за да победите.

ПАРТИ

 • Играчи: 2-6
 • Времетраене: 15-25 мин
 • Възраст: 8+
 • Правила: Лесни (до 10 мин)

24,90лв.

Изчерпан

В Cockroach Poker Royal е много важно да умееш да блъфираш и да набуташ на останалите участници колкото се може повече карти. Играта е забавна и е подходяща за различни групи приятели и събирания.

Играта започва с кратка подготовка на картите.

Те трябва да се разбъркат добре. После 7 от тях се отделят и поставят със скрито лице в едно тесте. Последната карта от купчината се оставя видима и това всъщност е тестето за наказание. Останалите карти се раздават на всички играчи поравно. В случай, че останат нераздадени карти – 1 се дава на стартиращият играч, а останалите – слагат се в тестето с наказания.

Cockroach Poker Royal  се започва от най-младият участник. На своя ход всеки избира карта от ръката си, оставяйки я скрита, и я дава на един участник по избор. Също така твърди какъв вид от всичките буболечки има на самата карта: миризливка, хлебарка, прилеп, муха, крастава жаба, плъх, скорпион или кралска буболечка (такава, която има коронка).

Участникът, получил карта има 2 възможности:

 • Да отвори карта и всички да я видят – Обаче преди това да се случи играчът е задължен да направи предположение дали картата наистина е определената буболечка или стартиращият човек блъфира. Ако получилият карта познае, то тогава картата се връща на стартиращият играч и я оставя на масата отворена – така се трупат карти пред всеки. Но също така има възможност получилият картата да сгреши в предположението и тогава картата остава в неговото поле.
 • Да предаде картата на следващ играч преди да я погледне – В този случай обявява своето решение, че иска да даде картата на някой друг. След това вижда самата карта и избира какво твърдение да направи за картата. Има избор да повтори вече казаното от предният играч или да го промени.

Така играта продължава с много блъфиране, разкриване на обикновени и кралски буболечки. Ако една карта се предава от играч на играч, то щом се стигне до последният човек – тя не може повече да бъде предавана.

В Cockroach Poker Royal  има добавени така наречените “кралски буболечки”, които имат корона. По време на играта за тях е характерно, че ако някой играч трябва да я задържи в своето поле отворена (като натрупана карта) – същият трябва да изтегли най-горната карта от тестето за наказание. Изтеглената карта се поставя също отворена пред играча и остава като поредната натрупана карта.

Освен това има 2 специални карти, които могат да се видят изобразени в самите правила:

 • На едната има изобразени сърдити буболечки със задраскана корона – това е карта “жокер”. Тя се приема за правилна при всяко едно твърдение с изключение за кралска буболечка.
 • Другата карта няма нищо изобразено върху нея – за нея важи правилото, че всяко е твърдение се счита за грешно.

Който играч загуби блъфирането при игра с една от тези 2 карти, той не я поставя пред себе си отворена както с всяка друга. Вместо това картата се прибавя към останалите карти, които държи в ръката си и трябва да избере една от тях да бъде оставена отворена в игралното му поле.

Краят на Cockroach Poker Royal  и голямото кралско блъфиране настъпва при едно от следните условия:

 • щом играч събере 4 буболечки от един и същи тип отворени в своето игрално поле. Тук няма значение дали буболечките са кралски или обикновени – всички се зачитат.
 • щом играч остане без карти в ръката си – тогава той няма какво да играе.

Който и да е от тези случаи  – описаният играч се счита за загубилият, а всички останали за победители.

Съдържание

 • 56 карти с буболечки (по 8 от всеки вид: прилеп, муха, хлебарка, скорпион, плъх, крастава жаба, миризливка)
 • 7 кралски буболечки (по 1 от вид)
 • 2 специални карти
 • 1 правила за игра

Правила

Cockroach Poker Royal – правила на английски език (PDF)

Те са налични на няколко езика: Английски, Немски, Френски, Немски, Италиански.

Видео: Как се играе Cockroach Poker Royal(Kakerlakenpoker Royal) на английски

Тегло 0,260 кг
Размери 11 × 11 × 3,5 см
Година на издаване

Механики

,

Оценка в BGG

Правила

Сложност

Възраст

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Настолна игра Cockroach Poker Royal”

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 4.99лв. и 5.90лв. до офис на Еконт. Доставката до адрес е 7лв.

При поръчка над 50лв., БЕЗПЛАТНА доставка до офис на Спиди.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре пратката ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Всички поръчки се изпращат с възможност за „Преглед“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме доставка до чужбина с Български пощи. Срокът за доставка е между 14 и 35 дни, в зависимост от населеното място.

Плащане

 • наложен платеж при доставка
 • кредитна/дебитна карта
 • банков превод

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката на pishi@nastola.bg.

Цялата информация за доставка и плащане.