Основна настолна игра

Каркасон 2.0 е изключителна стратегическа игра от началото на века, която продължава да се играе с интерес. Развива тактическото мислене докато си прекарвате приятно сред семейство или приятели. Постройте тревни поля, пътища, крепости или манастири. Героите в играта имат ролите на монаси, селяни, рицари и разбойници. Повече територии водят до повече точки.

Семейна


Български
7.43
Рейтинг
Изчерпана наличност
Код: BN00002
44.90лв.
Ех... някой ви изпревари! Продуктът, който търсите не е наличен в момента, може да направите запитване - ако е възможно, ще го доставим в срок от 7-10 работни дни без оскъпяване.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България предлагаме доставка със Спиди или Еконт до адрес или до офис.

Каква е цената на доставката?

Цената за доставка до офис на Спиди е 3.50лв. и 4лв. до офис на Еконт. При поръчка на стойност над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА.

Какъв е срокът за доставка?

Осъществяваме доставка до 2 работни дни. 

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Те ви гарантират въможност да отворите своята пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Какво е предварителна поръчка?

Поръчка на настолни игри, които все още не са налични на склад, но имат очакван период за доставка.

Как се заплаща капарото?

Капарото се заплаща по банков път по сметката на фирма ЕТ “Хриси-Христинка Йовчева” както следва - IBAN BG47CECB979010G6654000 / BIC: CECBBGSF.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.

Условия за връщане на продукти: наличие на всички съпътстващи документи, които сте получили при доставката - касов бон или фактура и други документи, установяващи несъответствието на поръчкатапродуктите са в ненарушен търговски вид, т.е не са ползвани/носени и са в запазена оригинална опаковка.


Цялата информация за доставка и плащане.

Каркасон 2.0 ви пренася в малка френска област по време на Средновековието.

В Каркасон 2.0 първоначално се подготвят плочките с терен за игра. Игралното поле се изгражда като всеки играч поставя плочки. Плочките се делят на 2 типа: такива със светъл гръб и с тъмен гръб. Тези с тъмен гръб са стартова плочка или плочки с реки. Всички плочки се разбъркват и се поставят на купчинки удобни за теглене от играчите. Таблото, което служи за отброяване на точките се поставя встрани от игралното поле.

Играта се започва от най-младия по възраст и се продължава по часовниковата стрелка. Всеки играч разполага и с фигури за игра образуващи неговата свита. Свитата се състои от 8 мийпъла (мои хора) и 5 абата.

По време на своя ход всеки играч извършва няколко действия:

 • Изтегля се теренна плочка от купчинките и се слага на игралното поле като се спазват инструкциите за това как може да бъде поставена една плочка
 • Поставя се един мийпъл върху току що поставена теренна плочка
 • Изброяване на точките и преместване на мийпъла върху таблото с точки

Накрая на играта се прави финално оценяване и печели играчът, събрал най-много точки. Всъщност играчът ще е построил най-добре стратегически своето царство с прилежащи постройки.

Награди и отличия

Съдържание

 • 72 теренни плочки
 • 40 дървени фигури за свитата в 5 цвята
 • 1 дъска за отброяване на резултата
 • 1 книжка с правила
 • +12 плочки с реката
 • +5 фигури абат

Разширения

 • Абатството и кметът 2.0
 • Кулата 2.0
 • Странноприемници и катедрали 2.0
 • Девицата и драконът 2.0
 • Търговци и строители 2.0

Правила

Изцяло на Български език.

ВИДЕО: Как се играе Каркасон в 3 минути на Английски


ВИДЕО: Каркасон преглед


Характеристики на играта
Тип семейна, стратегическа
Година на издаване 2000
Брой играчи 2-5
Времетраене 30-45
Подходяща възраст 8+
Board Game Geek Оценка 7.4
Сложност 1.93
Teгло 0.710 кг
Размери 19 х 27.5 х 7 см

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Свързани продукти