Основна настолна игра

Каркасон 2.0 е изключителна стратегическа игра от началото на века, която продължава да се играе с интерес. Развива тактическото мислене докато си прекарвате приятно сред семейство или приятели. Постройте тревни поля, пътища, крепости или манастири. Героите в играта имат ролите на монаси, селяни, рицари и разбойници. Повече територии водят до повече точки.

Семейна


Български
7.43
Рейтинг
В наличност
Код: N0002
44.90лв.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България предлагаме доставка със Спиди или Еконт до адрес или до офис.

Каква е цената на доставката?

Цената за доставка до офис на Спиди е 3.50лв. и 4лв. до офис на Еконт. При поръчка на стойност над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА.

Какъв е срокът за доставка?

Осъществяваме доставка до 2 работни дни. 

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Те ви гарантират въможност да отворите своята пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.

Условия за връщане на продукти: наличие на всички съпътстващи документи, които сте получили при доставката - касов бон или фактура и други документи, установяващи несъответствието на поръчкатапродуктите са в ненарушен търговски вид, т.е не са ползвани/носени и са в запазена оригинална опаковка.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Цялата информация за 
доставка и плащане.

Имате нужда от помощ? С удоволствие ще отговорим на всички Ваши въпроси относно този продукт. Може да се свържете с нас на телефон 0885915712 или да ни пишете на

pishi@nastola.bg

Каркасон 2.0 ви пренася в малка френска област по време на Средновековието.

В Каркасон 2.0 първоначално се подготвят плочките с терен за игра. Игралното поле се изгражда като всеки играч поставя плочки. Плочките се делят на 2 типа: такива със светъл гръб и с тъмен гръб. Тези с тъмен гръб са стартова плочка или плочки с реки. Всички плочки се разбъркват и се поставят на купчинки удобни за теглене от играчите. Таблото, което служи за отброяване на точките се поставя встрани от игралното поле.

Играта се започва от най-младия по възраст и се продължава по часовниковата стрелка. Всеки играч разполага и с фигури за игра образуващи неговата свита. Свитата се състои от 8 мийпъла (мои хора) и 5 абата.

По време на своя ход всеки играч извършва няколко действия:

 • Изтегля се теренна плочка от купчинките и се слага на игралното поле като се спазват инструкциите за това как може да бъде поставена една плочка
 • Поставя се един мийпъл върху току що поставена теренна плочка
 • Изброяване на точките и преместване на мийпъла върху таблото с точки

Накрая на играта се прави финално оценяване и печели играчът, събрал най-много точки. Всъщност играчът ще е построил най-добре стратегически своето царство с прилежащи постройки.

Награди и отличия

Съдържание

 • 72 теренни плочки
 • 40 дървени фигури за свитата в 5 цвята
 • 1 дъска за отброяване на резултата
 • 1 книжка с правила
 • +12 плочки с реката
 • +5 фигури абат

Разширения

 • Абатството и кметът 2.0
 • Кулата 2.0
 • Странноприемници и катедрали 2.0
 • Девицата и драконът 2.0
 • Търговци и строители 2.0

Правила

Изцяло на Български език.

ВИДЕО: Как се играе Каркасон в 3 минути на Английски


ВИДЕО: Каркасон преглед


Характеристики на играта
Вид игра семейна, стратегическа
Година на издаване 2000
Брой играчи 2-5
Времетраене 30-45
Подходяща възраст 8+
Board Game Geek Оценка 7.4
Сложност 1.93
Teгло 0.710 кг
Размери 19 х 27.5 х 7 см

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Свързани продукти