Основна настолна игра

Dixit Odyssey е от поредицата парти игри Dixit и е напълно самостоятелна версия. Картите с илюстрации не отстъпват по красота на оригиналната версия. Игралното поле е леко изменено и има някои допълнения, за да увеличи интереса. Правилата на играта са същите като при Dixit и може да играете в групичка до дванадесет човека.

Семейна


Български
7.5
Рейтинг
В наличност
Код: BN00024
49.50лв.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 3.35лв. и 5.61 лв. до офис на Еконт. При поръчка над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА до офис на СПИДИ.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре играта ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина с Български пощи. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.


Цялата информация за доставка и плащане.

Dixit Odyssey се играе по същия начин като оригиналната версия Dixit. Игралното поле е по-различно, както и самите карти с илюстрации. Полето е под формата на пътечка и зайчетата се придвижват по нея.

Първоначално всеки играч взима своята фигура на зайче и я поставя в началото на игралното поле. Картите с илюстрации се разбъркват и се раздават на всеки по 6 карти за игра. Всички останали карти образуват тестето за теглене на нови илюстрации. Допълнително играчите получават и плочки за гласуване.

По време на всеки ход има един, който е Разказвачът.  Това е играчът, който си избира една карта от своето тесте и разказва нещо за нея. Разказвачът може да използва една или няколко думи, може да е само звук или пък да е име на песен, сериал, филм, книга и др. Избраната карта се поставя обърната надолу върху масата.

След което е ред на всички останали играчи да изберат една карта от тестето си, която най-добре се доближава до картата на Разказвача. Всеки поставя избраната от него карта върху масата отново с лицето надолу.

Всички избрани карти се разбъркват и подреждат на масата като вече са открити. Всички играчи с изключение на Разказвача гласуват. Те се целят да познаят неговата карта, за да спечелят най-много точки. Гласуването става чрез плочките за гласуване. Всеки играч поставя своето предположение на масата, но скрито докато всички не са готови.

Следващата стъпка е да бъдат отчетени точките за всички и да бъдат преместени зайчетата по игралното поле. В случай че всички са познали картата на Разказвача или никой не я е познал, то играчите печелят по 2 точки. Самият Разказвач не получава нито една точка.

Когато няколко играча (но не всички) са познали картата на Разказвача, те печелят по 3 точки включително и самият той.

Щом някой от играчите е предположил друга карта за илюстрацията на Разказвача, то на когото е картата печели по 1 точка за всеки глас.

В краят на хода всеки играч тегли по 1 нова карта от тестето с илюстрации. Щом картите в тестето свършат, приключва и играта. Победител е зайчето, което е спечелило най-много точки.

Награди и отличия

 • 2012 Ludoteca Ideale Winner
 • 2012 JoTa Best Family Board Game Nominee
 • 2012 JoTa Best Family Board Game Audience Award
 • 2011 Guldbrikken Special Jury Prize Winner
 • 2011 Golden Geek Best Party Board Game Winner
 • 2011 Golden Geek Best Party Board Game Nominee
 • 2011 Golden Geek Best Board Game Expansion Nominee

Съдържание

 • Игрална площ
 • 84 карти с изображения
 • 12 плочки за гласуване
 • 24 пулчета за гласуване
 • 12 дървени зайчета
 • Книжка с правила.

Разширения

Всички разширения заоригиналната версия на Dixit могат да бъдат използвани в Dixit Odyssey.

Правила

Правилата са изцяло преведени на Български език. Те са абсолютно същите като тези на Dixit.

В действие: Разпределяне на точките след гласуване

Видео: Как се играе Диксит Одисей


Видео: Dixit Odyssey трейлър

Видео: Как се играе на Английски език

Характеристики на играта
Година на издаване 2011
Брой играчи 3-6
Времетраене 30
Подходяща възраст 8+
Board Game Geek Оценка 7.5
Сложност 1.23

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Тагове: Dixit Odyssey
Свързани продукти