Основна настолна игра

Photosynthesis е интересна семейна игра, където дърветата се състезават за най-много светлина, а играчите да спечелят. Преминавате през всички етапи на отглеждане на едно дърво. Грижейки се за дърветата да получат най-много светлина, създавате най-прекрасната гора.

Семейна


Английски
7.4
Рейтинг
В наличност
Код: N0033
70.00лв.
Цената в диаманти 35

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България предлагаме доставка със Спиди или Еконт до адрес или до офис.

Каква е цената на доставката?

Цената за доставка до офис на Спиди е 3.50лв. и 4лв. до офис на Еконт. При поръчка на стойност над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА.

Какъв е срокът за доставка?

Осъществяваме доставка до 2 работни дни. 

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Те ви гарантират въможност да отворите своята пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.

Условия за връщане на продукти: наличие на всички съпътстващи документи, които сте получили при доставката - касов бон или фактура и други документи, установяващи несъответствието на поръчкатапродуктите са в ненарушен търговски вид, т.е не са ползвани/носени и са в запазена оригинална опаковка.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Цялата информация за 
доставка и плащане.

Имате нужда от помощ? С удоволствие ще отговорим на всички Ваши въпроси относно този продукт. Може да се свържете с нас на телефон 0885915712 или да ни пишете на

pishi@nastola.bg

Настолната игра Photosynthesis ви пренася в посаждането и отглеждането на своя собствена гора. Помагайки на природата, вие ще бъдете добре възнаградени с печеливши точки.
В играта има различни видове дървета и всяко си има своите особености за отглеждане. Всеки играч разполага с насаждения, малки, средни и големи дървета. 
Играта се състои от 18 рунда като всеки от тях се разделя на 2 фази. 
Първата фаза е на Фотосинтеза. По време на тази фаза всички дървета, поставени на игралното поле, събират светлина от слънцето и играчите печелят точки спрямо това какви дървета притежават. За малко дърво се дава 1 точка, за средно -2 точки, а за голямо -  точки. Насажденията все още не получават точки, но като се развият до дървета, тогава и те ще получават.
Освен това в гората се получават големи сенчести места. Дървета, които са в сянка, получават отрицателни точки “сянка”. Точките биват начислени спрямо големината на дървото по същия начин, както за светлината. Така намалят точките светлина, а някои дървета не получават изобщо.
А втората - фаза на Жизнен цикъл.Тук, играчите имат възможността да използват своите точки “светлина” и да извършват действия спрямо наличността им от точки. По време на своя ход, играчите не могат да извършват повече от едно действие на една и съща позиция върху игралното поле. Възможните действия са:

 • Покупка - Могат да бъдат закупени семена или дървета от различните размери от своята игрална дъска. Започва се с покупката от най-долната част и се продължава нагоре. След което играчът поставя закупените дървета върху свободните позиции на игралното поле.
 • Засаждане на семена - Семена могат да бъдат засадени около съответните дървета на играча. Всяко засадено семе се заплаща с една точка светлина. Може да се засажда във всяка посока стига местата да са свързани. Семената се поставят на разстояние от дърветата в зависимост от големината му. За малко дърво - на 1 растояние, за средно - до 2, а за голямо - до 3 разстояния. По време на един ход играч не може да посее повече от едно семе до едно и също дърво. Също така, не може да бъде развито едно дърво например от малко до средно и после същото да бъде използвано за отглеждане на семе.
 • Порастване на дърво - Едно дърво може да се развие само с един размер нагоре. Заплаща се и съответна такса като за порастване от семе до малко дърво е 1 точка светлина, от малко в средно по големина - 2 точки и от средно в голямо - 3 точки. 
 • Събиране на точки - Получават се точки само от вече пораснали дървета, т.е. от големи дървета. Точките се определят спрямо вида почва, на която е било посадено дървото. Тук също има определена такса - 4 точки светлина. 
С извършването на тези действия от всички играчи приключва рунда. Играта продължава докато Слънцето направи пълен кръг около гората. Печеливш е играчът успял да събере най-много точки светлина.

Награди и отличия

 • 2018 Mensa Select Winner
 • 2017 Meeples' Choice Nominee
 • 2017 Golden Geek Most Innovative Board Game Nominee
 • 2017 Golden Geek Best Family Board Game Nominee
 • 2017 Golden Geek Best Board Game Artwork & Presentation Winner
 • 2017 Golden Geek Best Board Game Artwork & Presentation Nominee

Съдържание

 • 1 игрално поле
 • 1 слънце
 • 4 игрална част за всеки играч
 • 1 жетон първи започващ
 • 24 жетони точки
 • 4 жетони слънце
 • 24 жетони семена (6 от всеки вид)
 • 32 малки дръвчета (8 от всеки вид)
 • 16 средни дръвчета (4 от всеки вид)
 • 8 големи дръвчета (2 от всеки вид)
 • 1 книга с правила за игра

Правила

Изцяло на Английски език.

ВИДЕО: Photosynthesis трейлър

ВИДЕО: Photosynthesis - Как се играе

Характеристики на играта
Вид игра семейна, абстрактна, природно-насочена, икономическа, стратегическа
Година на издаване 2017
Брой играчи 2-4
Времетраене 30-60
Подходяща възраст 10+
Board Game Geek Оценка 7.4
Сложност 2.33
Teгло 1.75
Размери 30 х 30 х 9 см

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Свързани продукти