Основна настолна игра

Порт Роял е интересна семейна игра, в която трябва да покажете какъв умел капитан сте. Преценката на риска и паричните средства е ключова за по-голямата печалба на пристанището. А голямото влияние, голяма експедиция носи. Изградете добра стратегия и бъдете ловки в преговорите.

Семейна


Български
7.2
Рейтинг
Изчерпана наличност
Код: BN00028
26.90лв.
Ех... някой ви изпревари! Продуктът, който търсите не е наличен в момента, може да направите запитване - ако е възможно, ще го доставим в срок от 7-10 работни дни без оскъпяване.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България предлагаме доставка със Спиди или Еконт до адрес или до офис.

Каква е цената на доставката?

Цената за доставка до офис на Спиди е 3.50лв. и 4лв. до офис на Еконт. При поръчка на стойност над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА.

Какъв е срокът за доставка?

Осъществяваме доставка до 2 работни дни. 

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Те ви гарантират въможност да отворите своята пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Какво е предварителна поръчка?

Поръчка на настолни игри, които все още не са налични на склад, но имат очакван период за доставка.

Как се заплаща капарото?

Капарото се заплаща по банков път по сметката на фирма ЕТ “Хриси-Христинка Йовчева” както следва - IBAN BG47CECB979010G6654000 / BIC: CECBBGSF.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.

Условия за връщане на продукти: наличие на всички съпътстващи документи, които сте получили при доставката - касов бон или фактура и други документи, установяващи несъответствието на поръчкатапродуктите са в ненарушен търговски вид, т.е не са ползвани/носени и са в запазена оригинална опаковка.


Цялата информация за доставка и плащане.

В настолната игра Порт Роял се целите да станете най-добрия и най-богатия капитан на пристанището. А за да се получи това, трябва да се сдобиете със златни монети.

В началото на играта всеки получава 3 карти, а те всъщност са и монети. Гърбът на всяка карта е 1 монета. Всеки играч поставя картите пред себе си с лицето надолу без да ги поглежда. 

От страната на лицето на всяка една карта има изобразени кораби, герои, мисии и данъци. Те са ключови в играта като например героите и изпълнените мисии носят необходимите точки за победа.

Играта започва от човекът, който най-скоро е посещавал пристанище или пожелание. След това ходът продължава по часовниковата стрелка. На своя ред всеки игра се нарича “активен играч” и има да премине през 2 фази.

Първата фаза се нарича “Откриване” и по време на нея се теглят карти, които биват поставени в пристанището. Играчът изтеглил вече една карта, решава дали ще продължи да тегли карти или ще спре до тук. Ако сам реши да спре с тази задача, то се продължава към 2-ра фаза. В случай, че той продължи с изтеглянето на карти и бъдат изтеглени 2 кораба в един и същи цвят, то участникът прекратява.

В зависимост от типа на изтеглените карти, се случват различни неща. В играта има 4 различни типа карти:

 • Герои / Персонажи - Тази карта се поставя в пристанището. Носи определен брой точки, които са обозначени върху иконката на щит в горния десен ъгъл. 
 • Кораб - Участникът може да остави кораба в пристанището и да спечели съответната награда. А ако реши да изхвърли картата в тестето с изчистени карти, то е нужно притежанието на карта “Пират” или “Матрос”. При отблъскването на кораба се получава битка и е важно на картите, които притежавате да има повече мечове или поне брой равен на този на отхвърления кораб.
 • Мисия / Експедиция - При изтеглена такава карта се поставя в средата на игралното поле, но отделно от пристанището. Тя остава в игра до момента, в който един от играчите я изпълни. Тогава този играч взима картата пред себе си и тя му носи допълнителни точки. Обаче да се изпълни една мисия не е лека задача. Има определени условия като героите да притежават съответни умения.
 • Данъци - В момент на изтеглена такава карта, всички играчи притежаващи 12 или повече златни монети трябва да заплатят съответната цена. Данъкът е половината от монетите. Следователно играчът заплаща сумата като изхвърли 6 карти на тестето за изчистване. 

А добрата новина при данъците е, че играчът с най-малко точки победа или този, с най-много саби печелят 1 златна победа. Ако е налице равенство, то и двамата печелят.

След това идва ред на 2-ра фаза, която се нарича “Търговия и наемане”. По време на нея играчът, който е на ход има правото да избере от 1 до 3 карти, които да вземе от пристанището. А пък всички останали могат да вземат само по 1 карта. колко точно карти ще вземе активният играч зависи от това колко на брой са разноцветните кораби на пристанището. Съответно:

 • При наличие на 0 до 3 кораба - Играчът получава 1 карта
 • 4 кораба с различен цвят - Вземат се 2 карти
 • 5 разноцветни кораба - 3 карти за активният играч

А след спечелените карти активният играч може да търгува със своите налични кораби и да спечели златни монети. Също така играчът има опцията да наеме герой като заплати съответното злато. После може да използва неговите силни страни. 

Играта приключва щом един от всички участници има налични 12 точки. Рундът се доиграва от останалите. Победител е човекът спечелил най-много точки, като е възможно и равенство. В такъв случай печели този, който е изразходвал най-малко монети.

Награди и отличия

 • 2015 Vuoden Peli Family Game of the Year Winner
 • 2014 Meeples' Choice Nominee
 • 2014 Golden Geek Best Card Game Nominee
 • 2014 Fairplay À la carte Winner

Съдържание

 • 120 карти, които включват:
 • 60 карти с герои
 • 6 карти експедиции
 • 4 карти данъци
 • 50 карти кораби в различни цветове: жълт, син, червен, черен и зелен - по 10 бр. от цвят

Разширения

 • Port Royal: Just One More Contract... (2015)
 • Port Royal: The Adventure Begins... (2017)

Правила

Изцяло преведени на Български език.

Видео: Преглед и как се играе на Английски

Характеристики на играта
Вид игра семейна, парти
Година на издаване 2014
Брой играчи 2-5
Времетраене 20 - 50
Подходяща възраст 8+
Board Game Geek Оценка 7.2
Сложност 1.6
Teгло 0.300 кг
Размери 18 х 13 х 4 см

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Тагове: Порт, Роял
Свързани продукти