Основна настолна игра

Цар на историята е семейна настолна игра, която е създадена от ученици, запалени по предприемачество и българска история. Това е страхотна настолна игра, която ще обогати знанията ви по българска история и развие логическата ви мисъл.

Семейна


Български
-
Рейтинг
В наличност
Код: BN00038
25.90лв.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България предлагаме доставка със Спиди или Еконт до адрес или до офис.

Каква е цената на доставката?

Цената за доставка до офис на Спиди е 3.50лв. и 4лв. до офис на Еконт. При поръчка на стойност над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА.

Какъв е срокът за доставка?

Осъществяваме доставка до 2 работни дни. 

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Те ви гарантират въможност да отворите своята пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Какво е предварителна поръчка?

Поръчка на настолни игри, които все още не са налични на склад, но имат очакван период за доставка.

Как се заплаща капарото?

Капарото се заплаща по банков път по сметката на фирма ЕТ “Хриси-Христинка Йовчева” както следва - IBAN BG47CECB979010G6654000 / BIC: CECBBGSF.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.

Условия за връщане на продукти: наличие на всички съпътстващи документи, които сте получили при доставката - касов бон или фактура и други документи, установяващи несъответствието на поръчкатапродуктите са в ненарушен търговски вид, т.е не са ползвани/носени и са в запазена оригинална опаковка.


Цялата информация за доставка и плащане.

"Цар на историята" се създава от ученици в гимназия 19 СУ “Елин Пелин” - гр. София със съдействието на своя учител по предприемачество и сдружение “Българска история”. Тя е семейна настолна игра и е подходяща за ученици, които да тестват своите знания, приятели харесващи историята или за семейна вечер.

Идеята е, че трябва да познаете през коя година точно се е случило конкретно събитие от българската история. Щом знаете това, то със сигурност ще успеете да наредите картите със събития правилно по линията на времето и да спечелите. "Цар на историята" освен че има исторически характер, все пак е игра и притежава също съревнователен характер, което я прави доста интересна и също така забавна.

Целта на тази семейна игра е да успеете правилно да поставите картите на времевата линия и така да бъдете първият играч останал без карти.

Играта започва с подготовка, която много добре е описана стъпка по стъпка в правилата за игра. Важно е в началото на всеки да бъдат раздадени карти от тестето както следва според общия брой на участниците:

 • При 2 - 3-ма играча - 6 броя карти със събития
 • При 4 - 5-ма играча - 5 броя карти със събития
 • При 6 - 8 играча - 4 броя карти със събития

След това картите се подреждат на масата, както е показано на легендата в правилата за игра.

Щом всичко е подготвено за игра, се пристъпва към самото действие. Един от участниците започва и после всички се изреждат по посока на часовниковата стрелка. Участниците използват наличните карти със събития в своята ръка и поставят избрана карта на времевата линия, където смятат за правилно. Ходът на един играч преминава по следния начин:

 • Избира карта от своето тесте и я поставя на времевата линия. В случай че вече има поставени карти, то задачата става по-сложна тъй като от участника се изисква да бъде максимално точен за годината на историческото събитие.
 • След окончателното поставяне на картата, тя се обръща с гърба нагоре, за да може да се види правилната година на конкретното събитие.
 • При правилно поставена карта, участника има правото да изтегли от тестето със специални карти и да изпълни написаното, когато е казано. Обаче ако е сгрешено мястото на събитието, то тя трябва да бъде преместена на правилната позиция. След което играча тегли нова карта от тестето със събития.
 • Така идва ред на следващият играч освен ако не е написано нещо друго върху картата със специално събитие.

"Цар на историята" продължава докато някой остане без налични карти в своята ръка и той става победител.

Създатели

 • ученици в гимназия 19 СУ “Елин Пелин” - гр. София: Цанко Цолов, Мария-Магдалена Рочкова, Мартин Иванов, Петър Димитров, Иван Милянов и Радостина Ангелова
 • класен ръководител и учител по предприемачество Калин Радулов 

Съдържание

 • 90 карти със събития от българската история
 • 30 специални карти  
 • игрално поле

Правила

Изцяло на български език. Може да ги намерите и онлайн ето тук.

Видео: „Цар на историята“ – настолна игра за цялото семейство - Ревю, Игра и Интеревю с учителят Калин Радулов

Характеристики на играта
Година на издаване 2018
Брой играчи 2 - 8
Подходяща възраст 7+
Board Game Geek Оценка -
Сложност -
Teгло 0.4 кг
Размери 13 х 18 х 4 см

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!
Свързани продукти