Основна настолна игра

Цар на историята е семейна настолна игра, която е създадена от ученици, запалени по предприемачество и българска история. Това е страхотна настолна игра, която ще обогати знанията ви по българска история и развие логическата ви мисъл.

Семейна


Български
-
Рейтинг
В наличност
Код: BN00038
25.90лв.

Доставка

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 3.35лв. и 5.61 лв. до офис на Еконт. При поръчка над 50лв., доставката е БЕЗПЛАТНА до офис на СПИДИ.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре играта ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Изпращаме поръчката с възможност за „Преглед“ и „Тест“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме и доставка до чужбина с Български пощи. Срокът на доставката е между 20 и 35 дни, но са възможни и отклонения, за които ще Ви уведомим.

Плащане

Към момента предлагаме възможност за плащане с наложен платеж на куриер при доставка, опция за плащане онлайн с карта през PayPal и извършване на банков превод на посочения в IBAN в Общите условия.

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката. Желание за подмяна или връщане може да бъде заявено на място пред куриера, доставил поръчката или в рамките на 14 дни на pishi@nastola.bg.


Цялата информация за доставка и плащане.

"Цар на историята" се създава от ученици в гимназия 19 СУ “Елин Пелин” - гр. София със съдействието на своя учител по предприемачество и сдружение “Българска история”. Тя е семейна настолна игра и е подходяща за ученици, които да тестват своите знания, приятели харесващи историята или за семейна вечер.

Идеята е, че трябва да познаете през коя година точно се е случило конкретно събитие от българската история. Щом знаете това, то със сигурност ще успеете да наредите картите със събития правилно по линията на времето и да спечелите. "Цар на историята" освен че има исторически характер, все пак е игра и притежава също съревнователен характер, което я прави доста интересна и също така забавна.

Целта на тази семейна игра е да успеете правилно да поставите картите на времевата линия и така да бъдете първият играч останал без карти.

Играта започва с подготовка, която много добре е описана стъпка по стъпка в правилата за игра. Важно е в началото на всеки да бъдат раздадени карти от тестето както следва според общия брой на участниците:

 • При 2 - 3-ма играча - 6 броя карти със събития
 • При 4 - 5-ма играча - 5 броя карти със събития
 • При 6 - 8 играча - 4 броя карти със събития

След това картите се подреждат на масата, както е показано на легендата в правилата за игра.

Щом всичко е подготвено за игра, се пристъпва към самото действие. Един от участниците започва и после всички се изреждат по посока на часовниковата стрелка. Участниците използват наличните карти със събития в своята ръка и поставят избрана карта на времевата линия, където смятат за правилно. Ходът на един играч преминава по следния начин:

 • Избира карта от своето тесте и я поставя на времевата линия. В случай че вече има поставени карти, то задачата става по-сложна тъй като от участника се изисква да бъде максимално точен за годината на историческото събитие.
 • След окончателното поставяне на картата, тя се обръща с гърба нагоре, за да може да се види правилната година на конкретното събитие.
 • При правилно поставена карта, участника има правото да изтегли от тестето със специални карти и да изпълни написаното, когато е казано. Обаче ако е сгрешено мястото на събитието, то тя трябва да бъде преместена на правилната позиция. След което играча тегли нова карта от тестето със събития.
 • Така идва ред на следващият играч освен ако не е написано нещо друго върху картата със специално събитие.

"Цар на историята" продължава докато някой остане без налични карти в своята ръка и той става победител.

Създатели

 • ученици в гимназия 19 СУ “Елин Пелин” - гр. София: Цанко Цолов, Мария-Магдалена Рочкова, Мартин Иванов, Петър Димитров, Иван Милянов и Радостина Ангелова
 • класен ръководител и учител по предприемачество Калин Радулов 

Съдържание

 • 90 карти със събития от българската история
 • 30 специални карти  
 • игрално поле

Правила

Изцяло на български език. Може да ги намерите и онлайн ето тук.

Видео: „Цар на историята“ – настолна игра за цялото семейство - Ревю, Игра и Интеревю с учителят Калин Радулов

Характеристики на играта
Година на издаване 2018
Брой играчи 2 - 8
Подходяща възраст 7+
Board Game Geek Оценка -
Сложност -
Teгло 0.4 кг
Размери 13 х 18 х 4 см

Напиши мнение

Внимание: HTML не се допуска!