Devlog 3 – Ще ставаме звИзди

В devlog 3 ще научите повече за нашите първи медийни изяви, ДЕмотивацията и грешните очаквания.

Какво се случи с нашия екип и как продължи развитието на идеята.

Devlog 3 - Наградата и играта след награждаването
Закриване на Plovdiv Game Jam 2019
Devlog 3 -  Първи снимки от картите на Вуте, които представихем пред BNT 2
Картити, които подготвихме за интервюто в БНТ 2

Цялото интервю за БНТ 2:

https://bnt2.bnt.bg/bg/a/initsiativa-za-populyarizirane-na-yuridicheskite-profesii-11032019

Статията в MediaCafe:

http://mediacafe.bg/novini/interviu/Omrazata-mezhdu-sysedite-v-Kjuchuk-Parizh-presyzdadena-v-igra-s-poslanie-15525

Виж още: Devlog 2 – Как започна всичко

Devlog 2 – Как започна всичко

Казвам се Мирослав Гаригов и в края на края на януари 2019 с моя приятел Краси решихме да участваме в Plovdiv Game Jam 2019

Game Jam е събитие, което събира програмисти, дизайнери и ентусиасти, които създават компютърни и настолни игри. Освен всичко друго, имаше организиран турнир по Активити – една наша любима настолна игра.

Записахме се за турнира, но трябваше да изчакаме няколко часа преди началото. Решихме да разгледаме какво правят другите участници. Краси пое инициативата и ни записа като отбор, който ще създава настолна игра. За двамата беше нещо ново, но пък имахме време до турнира, така че решихме да пробваме.

Моят дом, моята крепост

Всяка година събитието има тема, върху която всички отбори творят. Тази година темата беше „Домът за мен е…“

Имахме 2 дни да измислим и представим нашите идеи. Повечето участници се насочиха към концепции с деца, които правят пакости, а родителите им се опитват да ги спрат. Чудовища, които те гонят по път за вкъщи и тн.

Първи прототип на играта

Искахме да направим нещо различно. Знаехме само, че ще е забавна и лека игра с карти. През целия си живот съм живял в панелен блок, в един от най-големите и колоритни квартали на Пловдив – Кичука. Чувал съм и съм виждал всякакви интересни съседски истории. Продължихме с работата и някак идеята започна да се заформя, а името дойде много естествено. Всеки българин е чувал поговорката „Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле“.

Решихме да ползваме втората част от поговорката за име на играта. Тя най-добре описва българските съседски взамоотношения.

Линк към представянето на играта в сайта на Game Jam: На Вуте да му е зле

Времето напредваше, но успяхме да сглобим няколко основни механики, други пък взаимствахме от други наши любими игри и дойде време за презентациите.

Представяне на идеите

В края на събитието представихме нашата идея. След успорвано гласуване спечелихме „Награда на публиката за настолна игра“. За нас това беше супер приятна и неочаквана изненада.

Снимки от Plovdiv Game Jam 2019

Ето така се роди идеята за настолната игра с карти „На Вуте да му е зле“, а на всичкото отгоре спечелихме и турнира по Активи.

Devlog 1 – Защо искам да създам настолна игра

В този първи епизод ще научите повече за мен и как се мотивирах да създам настолна игра.

Ако имате интерес към играта, останете с мен и в следващите публикации, където ще ви разкажа малко повече за историята на играта.