ТОП 10 настолни игри за много хора

ТОП 10 настолни игри за много хора

Ако не искате семейната вечер или събирането Ви с приятели да протече с празни приказки и взиране в екрана на телефона, ние ще Ви дадем идеи как да раздвижите нещата. По-долу сме Ви приготвили предложения за топ 10 настолни игри за много хора (минимум 6 човека), които ще допринесат със забавление и готина атмосфера.

Настолни игри за много хора

1. Върколаци

Игра като Мафия - Върколаци

Представете си, че всички живеете в мирно и спокойно селце, докато не се появяват ВЪРКОЛАЦИТЕ, които започват да изяждат невинните селяни. Това, което трябва да направите е, да разкриете кои са те. Ще бъде трудно, ще има много опити за заблуда, но трябва да разкриете убийците на всяка цена, за да спечелите играта (разбира се ако сте селяни). А ако сте върколак… направете това, което можете най-добре – убийте някого и се преструвайте, че сте обикновени селяни.

2. Авалон

Игра със социална дедукция - Авалон

Авалон е парти настолна игра с тайни самоличности. Ще се пренесете във времето на крал Артур и като смели рицари, ще се впускате в куестове. НО! Естествено, че сюжета не е само това. В играта ще откриете роли на Моргана, асасисини, Мордред и още злодеи, които ще се опитат да съботират вашите мисии, затова следете зорко кой се опитва да Ви измами и се опитайте да го отстраните от куеста!

ТОП 10 бързи и динамични настолни игри

3. Активити

Активити - Настолна игри за много хора

Активити е настолна игра, на базата на асоциации. Тя е бърза, динамична и много забавна. Разделете се на отбори, обяснете думите си чрез рисуване, мимики или цели изречения и ги познайте! Най-бързия печели, за това не губете никакво време!

4. Dixit Odyssey

Настолна игри за много хора -  Диксит Одисей

Имате голямо въображение? Смятата, че познавате другите? Тогава предизвикайте себе си и приятелите си на една игра Dixit Odyssey. Тя е по-различна от обикновената Dixit, защото игрално поле и картите нямат нищо общо, а и най-големия ѝ плюс е, че става за до 12 човека. Харесайте си цветно зайче и започнете да „подскачате“ по игралното поле, печелейки повече точки!

5. Съпротива

Бордова игра със скрити самоличности - Съпротива

Съпротива е бордова игра, подобна на Авалон, но за фенове на научната фантастика! Тук се превъплащавате в имперски шпиони или хора от съпротивата. Целта? Трябва да се отървете от тези, които спъват мисиите и да спечелите играта!

6. Joking Hazard

Забавна игра - Joking Hazard

Ако с приятелите си имате малко по-разчупени представи за живота и сте без предразсъдъци, то тогава тази игра е за вас! Довършете комикса по възможно най-отвратителния, забавен и великолепен начин. Използвайте картите от тестето, пълно с ужасяващи, секси и смешни възможности. Използвайте креативността си и раздвижете вечерта си!

Наръчник за избор на настолна игра

7. Кодови имена

Кодови имена - Настолна игри за много хора

Кодови имена е първата игра от поредицата за карти с асоциации. Разделете се на координатор и полеви агент, разпознайте тайните агенти по техни кодови имена и спечелете играта! Звучи лесно, но в процеса на игра ще видите колко бързо може да объркате и да разгадаете агента на другия отбор!

8. Дръж ми шапката

Настолна игра на асоциации - Дръж ми шапката

Това е съвсем нова бордова игра с асоциации от екипа на NASTOLA. Ще разнообрази вечерта ви и ще внесе забава и много смях! Тя не е поредната игра с омръзнали асоциация. Думите са яки и забавни, а етапите на игра са различни. Първи кръг трябва да обясните на съотборниците си думите с изречения, като НЕ използвате корена. За втория кръг ще трябва да сте били особено внимателни преди това, защото може да използвате само една единствена дума, за да обясните! В трети кръг, трябва да бъдете креативни и в никакъв случай срамежливи, защото ще трябва да се разкършите и да използвате само мимики! Познайте колкото се може повече думи и спечелете!

9. Secret Hitler

Настолна игра със скрити роли - Secret Hitler

Secret Hitler е парти настолна игра със скрити самоличности. Ще бъдете разделени на два различни отбора – фашисти и либерали. Целта на либералите е да прокарат пет либерални закона, а на фашистите… досещате се. Вторите имат предимство, защото знаят кой е тайния Хитлер, но затова пък добрите, за да спечелят, трябва да убият Хитлер!

ТОП настолни игри за коледен подарък

10. Саботьор 1+2

Саботьор - Настолна игри за много хора

Ако сте фенове на джуджетата и тяхното любимо злато – това е настолната игра за Вас! Влезте в ролята на работливо джудже, което заедно с останалите изкопават тунел до желаното съкровище. НО внимавайте! Сред вас има саботьор, който в мрака ще се опита да разруши тунела. Направете всичко възможно да разберете кой е и стигнете до златото, за да спечелите!

Други настолни игри за много хора, които заслужават внимание:

Това са нашите топ 10 настолни игри за големи групи. Изберете своята любима от нашия онлайн магазин, съберете приятелите си и започвайте купона!