Политиката за поверителност на интернет страница NASTOLA.bg и в частност фирмата ЕТ “Хриси-Христинка Йовчева” е създадена съобразно Директивата за защита на личните данни (94/46/ЕО), Регламент (ЕО) № 45/2001 и Регламент (ЕС) 2016/679. Фирмата има регистрация като Администратор на лични данни с № 431286 по КЗЛД.

Личната информация предоставена на интернет страница NASTOLA.bg ще бъде използвана за обработка и изпълнение на поръчката/ поръчките и свързване с клиентите при възникване на проблем/неточност. Също така личните данни могат да се използват за имейл информационен бюлетин само при изричното съгласие на потребителя. Всеки потребител има правото да се откаже от този информационен бюлетин по всяко време като се свърже с нас или използва опцията за отказ в настройките на своя профил.

Ние от NASTOLA.bg гарантираме, че личните данни предоставяни на интернет страницата няма да бъдат споделяни или предоставяни под никаква форма на трети лица или да бъдат използвани за цели, различаващи се от посочените в “Общите условия” на сайта.

Какво представляват личните данни?

Личните данни са всъщност всякакъв вид данни (информация), чрез които едно физическо лице може да бъде идентифицирано. На интернет страница NASTOLA.bg тези данни са наречени още “персонални данни”.

Такива лични данни са например:

  • Вашите три имена - собствено име, презиме и фамилия
  • Вашето ЕГН (единен граждански номер)
  • Вашият адрес - като такъв може да бъде адрес на постоянна или временна регистрация, адрес на местоживеене или просто адрес, на който може да бъдете намерени
  • Снимка - ваша лична или обща снимка с приятели, а също така е възможно използването на всякакъв вид изображение, което да ви изобразява (например: емотикона, любим цитат и др.)
  • Телефонен номер
  • Имейл адрес - адреса за вашата електронна поща
  • Длъжност / позиция на работа

Това са примерно изброени лични данни. В сайта биват използвани само част от тях спрямо нуждите за регистриране, обработване и доставяне на определена поръчка. По-долу ще ви запознаем и подробно с личната информация, която бива изисквана и за какво бива използвана.

Събиране и използване на лични данни

Всеки клиент има правото да разбере с какви точно лични данни разполагаме за него, за какво биват използвани тези негови лични данни.Тук ви уведомяваме по-подробно за какво биха били използвани вашите лични данни.

Личните данни или в сайта наречeни на места “персонални данни” биват използвани за регистрация на личен профил (акаунт), извършване на поръчка на страницата NASTOLA.bg като вече регистриран потребител или като гост или изпращане на запитване. При една направена поръчка данните биват обработени от фирмата, поддържаща сайта, и предадени на фирмата куриер (Еконт Експрес или Спиди) с цел доставяне на поръчката.

Допълнителни случаи, в които могат да бъдат използвани вашите лични данни:

  • Изпращане на потвърждение за направената поръчка чрез телефонно обаждане или на посочен имейл адрес
  • Изпращане на имейл потвърждение, че поръчката е пристигнала и благодарности
  • Възникване на проблем/неточност и с цел изпълняване на поръчката е нужен контакт с вас на посочените данни
  • Потвърждаване на родителя-настойник на дете и на неговите права
  • Свързване с вас на посочените контакти относно направено запитване
  • Изпращане на имейл бюлетин след изричното съгласие на потребителя

С цел да гарантираме атрактивно съдържание на нашата интернет страница, да бъде предоставено по възможно най-добрия начин за вас като потребител и за компютъра ви, да ви бъде предоставяна информация, която сте искали или която ние сме преценили за интересна за вас (при изричното ви съгласие за това), за вашата информираност и за изпълнението на задълженията, по-горе и в “Общите условия” личната ви информация бива използвана от NASTOLA.bg.

А ето и по-подробно описание на използваните лични данни:

  • Вашите три имена - собствено име, презиме и фамилия
  • Вашият адрес - като такъв може да бъде адрес на постоянна или временна регистрация, адрес на местоживеене или просто адрес, на който може да бъдете намерени. На интернет страницата е нужен адреса, за да знаем до къде да бъде доставена направената поръчка.
  • Снимка - ваша лична или дори обща снимка - Използва се за представянето ви и разпознаване на интернет страницата
  • Телефонен номер - Използва се като средство за контакт с потребителя. Той бива предаван на куриерската фирма с цел обработване и доставяне на желаната поръчка. Нужен е, за да получите информация кога ще бъде получена вашата доставка на посочения адрес/ куриерски офис.
  • Имейл адрес - адреса за вашата електронна поща - Използва се като средство за контакт с потребителя

Освен самото използване, ние от NASTOLA.bg гарантираме сигурното съхранение на вашите лични данни като потребител. Тези данни ще биват съхранявани в базата с данни на сайта и в частност от ЕТ “Хриси-Христинка Йовчева” до момента, в който не бъде получено “Искане за забравяне/изтриване” на личните ви данни.

Защита на личните данни

NASTOLA.bg разполага със защитен интернет сертификат SSL (Secure Socet Laver). Този сертификат подсигурява връзката между вашия браузър и сървъра да е шифрована и съответно вашата информация да бъде сигурна.Всичката информация която бива получена на сайта е конфиденциална и ще бъде използвана само за нуждите на сайта, като се спазват правилата на Закона за защита на личните данни и Общия регламент за защита на личните данни влязъл в сила от 25/05/2018.

Правата ви

Правото да бъдеш информиран.

Като потребител на интернет страницата имате правото да:

  • Разберете каква информация имаме за вас и за какво се използва - Личната информация, която бива съхранена от сайта, може да бъде намерена директно в “Моят профил”. А случаите на използване на тази информация могат да бъдат открити описани в “Общи условия” на сайта.
  • Получите съобщение с личните ви данни, описано в разбираем вид, както и информация за източника на тези данни.
  • Получите информация за автоматизирано обработване на вашите лични данни

Всеки потребител има правото да изяви желание и да получи съответно отговор за своите лични данни. Моля свържете се с нас и ние с удоволствие ще подготвим нужната информация. Ако има възникнала неточност ще се радваме да я изчистим.

Правото на достъп

Всеки потребител има правото неговите лични данни да бъдат достъпни за него. В съответствие с това условие, ние сме подготвили личните данни на потребителя да бъдат лесно намерени в “Моят профил”. Същ така ако иска да коригира или заличи някаква информация, може лесно да го направи с няколко кликвания.

Правото да бъдеш забравен

Профилът на всеки клиент може да бъде изцяло изтрит от базата данни на NASTOLA.bg, както и всички данни свързани към този профил, по всяко време при изявено желание от страна на потребителя. Моля свържете се с нас на съответните контакти посочени в сайта и ние ще ви помогнем.

Бисквитки - какво са те?

“Бисквитките” представляват малки файлове, които се записват на вашето хардуерно устройство (мобилен телефон, таблет, компютър, лаптоп и др.) при посещаване на интернет сайтове. Те съдържат информация като име на сайта, уникален идентификационен номер и срок на валидност. Също така може да бъде записана информация от тях за това колко дълго сте били на дадения сайт, кои страници сте посетили, предпочитан език и други.

Много важно е да знаете, че те не могат да бъдат използвани за разкриване на вашите лични данни и самоличност освен ако не сте ги предоставили лично чрез формите на сайта. Ако не желаете бисквитките да бъдат съхранявани на вашето устройство, то настройте опциите от вашия браузър. Имайте в предвид, че забраняването им или ограничаването може сериозно да попречи да виждате и използвате интернет страницата.

Паролата - пазете я и не я споделяйте

Паролата е вашия код за достъп до интернет страница NASTOLA.bg, вашия личен профил и характеристики, както и вашите права. Съхраняването на вашите данни се извършва на определени сървъри в чужди държави от съответните компании. Тези комапнии носят отговорност за съхранението на всичката информация. ЕТ “Хриси-Христинка Йовчева” не може да гарантира и не носи никаква отговорност при възникнали злоупотреби или проблеми с тези сървърни данни.

Съветваме ви да не я показвате на никого, дори и на най-близките ви хора, както и да не я оставяте или записвате на видни места.

Условия за ползване

Политиката за поверителност е също и част от условията за ползване на интернет страницата NASTOLA.bg. Тези условия за ползване могат да бъдат променяни и актуализирани в определен период от време от ЕТ “Хриси-Христинка Йовчева” без изрично предупреждение. Разбира се, тези условия ще бъдат винаги видими и лесно достъпни за всеки потребител. Щом използвате тази интернет страница, то се иам в предвид, че сте съгласни и приемате Общите условия и Условията за ползване и поверителност на интернет сайта. Тук изброените условия влизат в сила автоматично от момента на ползване на конкретната информация от страна на сайта.