Роден пъзел Кукерът срещу злите сили – 1000 части

Пъзелът Кукерът срещу злите сили е с размери 68 x 48 см. Насладете се на любимото си хоби, реденето на пъзели, с този и с още много от пъзелите Роден пъзел!

ПЪЗЕЛ

Съдържа дребни елементи! Да се държи далеч от най-малките. Подходящ за самостоятелно нареждане от деца над 9 години.

25,99лв.

Налични са само 1

Кукерът срещу злите сили е част от серията „Традиции“ и пресъздава магията на един от най-старите български обичаи – кукерството! Кукерските игри целят чрез своите ритуални танци и страшни маски да уплашат и да прогонят завинаги злите духове и орисници, за да има богата реколта през следващата стопанска година.

Кукерските игри целят чрез своите ритуални танци и страшни маски да уплашат и да прогонят завинаги злите духове и орисници, за да има богата реколта през следващата стопанска година. Традицията повелява да обиколят всички домове, пожелавайки здраве, плодородие и благополучие. В знак на благодарност всяко семейство дарява по нещо от продукцията си. След това кукерите се събират на мегдана, където играят своите типични буйни кукерски танци, разклащайки силно окачените по тях звънци. Колкото по-шумни са, толкова по-далече ще прогонят злото.

Кукерите са известни с различни имена – мечкари, старци, кукове, бабугери, песяци. Те слагат страховити маски и се обличат със смесица от женски и мъжки дрехи. В Източна България носят основно булчински и младоженски костюми, а в останалите части на страната обличат дрехи от кози, овчи или сърнешки кожи. Изработването на кукерските маски е истинско изкуство. Те са богат извор на информация за различните етнографски райони в страната. Смята се, че звукът от звънците, които висят на поясите на танцьорите, подсилва защитните сили на маските.

Фотографията, вдъхнала живот на последното попълнение в нашата колекция, е дело на Екатерина Староманова и е заснета по време на фестивала Сурва в град Перник, който е признат от ЮНЕСКО за нематериално културно наследство на света.

Пъзелът Кукерът срещу злите сили се състои от 1000 части. Размерите му в завършен вид са 68 x 48 cm.

Съдържание

  • 1000 части за подреждане на пъзел

Серия „Традиции“

Съдържа дребни елементи! Да се държи далеч от най-малките. Подходящ за самостоятелно нареждане от деца над 9 години.

Тегло 0,8 кг
Размери 36 × 21 × 5 см
Възраст

Части

Година на издаване

Издател

Материал

Типове пъзели

Размер на продукта

Изображение

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Роден пъзел Кукерът срещу злите сили – 1000 части”

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 4.99лв. и 5.90лв. до офис на Еконт. Доставката до адрес е 7лв.

При поръчка над 50лв., БЕЗПЛАТНА доставка до офис на Спиди.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре пратката ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Всички поръчки се изпращат с възможност за „Преглед“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме доставка до чужбина с Български пощи. Срокът за доставка е между 14 и 35 дни, в зависимост от населеното място.

Плащане

  • наложен платеж при доставка
  • кредитна/дебитна карта
  • банков превод

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката на pishi@nastola.bg.

Цялата информация за доставка и плащане.