Роден пъзел Очарованието на Болата – 1000 части

Пъзелът Очарованието на Болата е с размери 68 x 48 см. Насладете се на любимото си хоби, реденето на пъзели, с този и с още много от пъзелите Роден пъзел!

ПЪЗЕЛ

Съдържа дребни елементи! Да се държи далеч от най-малките. Подходящ за самостоятелно нареждане от деца над 9 години.

29,99лв.

Изчерпан

Очарованието на Болата е част от серията „Забележителности“ на Роден пъзел.

Пренасяме се на една от най-живописните местности по Северното Черноморие – Болата. Място с очарователни гледки, живописен залив, заключен между червени скали, с красива флора и фауна.

Местността Болата, в която освен залив има още пясъчен плаж и пристанище, е влажна зона с голямо значение за редица редки растителни и животински видове. Намира се от северната страна на нос Калиакра и е част от резерват Калиакра – единственият, който включва и морска площ. От 2013 г. заливът е пълноправен член на клуба „Най-красивите заливи в света“.

Названието идва от турски „бол“ – много и „ата“ – смърт. Когато е спокойно, морето е удивително, но в бурно време районът е изключително опасен. През местността протича къса рекичка, подхранвана от многобройни извори. Там, където се влива, се образува малкото устие на лагуна. Червеният цвят на скалите се дължи на съдържанието на железни окиси в глината, която запълва пукнатините им, сред които са скрити множество скални и подводни пещери.

Над местността преминава част от най-големия миграционен път на птиците в Източна Европа – Виа Понтика. Нишите и пукнатините в скалите са важни местообитания за прилепи и характерни степни бозайници. Ако имате късмет, във водите около залива може да видите обикновен делфин.

На Болата е единственият пясъчен плаж наблизо. Той има естествен произход и е уникален за скалните брегове в района. Локацията на залива до бивша военна зона го прави дълги години недостъпен. В наши дни обаче, въпреки лошия път, през лятото плажът е пълен. Заливът предлага едно от най-добрите места за гмуркане и риболов в района. Стръмна пътека се изкачва до върха на отвесните скални брегове над залива и разкрива впечатляващ изглед към цялата местност. При хубаво време и спокойно море водата успокоява съзнанието с невероятния си синьо-зелен цвят. А нощем, поради липсата на светлинно замърсяване, се открива прекрасна гледка към звездите.

Пъзелът Очарованието на Болата се състои от 1000 части. Размерите му в завършен вид са 68 x 48 cm.

Съдържание

  • 1000 части за подреждане на пъзел

Съдържа дребни елементи! Да се държи далеч от най-малките. Подходящ за самостоятелно нареждане от деца над 9 години.

Тегло 0,8 кг
Размери 36 × 21 × 5 см
Възраст

Части

Година на издаване

Издател

Материал

Типове пъзели

Размер на продукта

Изображение

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Роден пъзел Очарованието на Болата – 1000 части”

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 4.99лв. и 5.90лв. до офис на Еконт. Доставката до адрес е 7лв.

При поръчка над 50лв., БЕЗПЛАТНА доставка до офис на Спиди.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре пратката ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Всички поръчки се изпращат с възможност за „Преглед“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме доставка до чужбина с Български пощи. Срокът за доставка е между 14 и 35 дни, в зависимост от населеното място.

Плащане

  • наложен платеж при доставка
  • кредитна/дебитна карта
  • банков превод

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката на pishi@nastola.bg.

Цялата информация за доставка и плащане.