Роден Пъзел Царевград Търнов – 1000 части

Пъзелът Царевград Търнов е с размери 68 x 48 см. Насладете се на любимото си хоби, реденето на пъзели, с този и с още много от пъзелите Роден пъзел!

ПЪЗЕЛ

Съдържа дребни елементи! Да се държи далеч от най-малките. Подходящ за самостоятелно нареждане от деца над 9 години.

24,99лв.

Изчерпан

Царевград Търнов е част от серията „Забележителности“ и пресъздава гледка от едно уникално място, което ни среща с миналото на България и историята на нейните велики царе. Крепостта Царевец е била главната българска крепост по време на Второто българско царство (1185-1393), когато Търново е негова столица.

На кадъра се вижда родният флаг, който се извисява над реконструирания дворцов комплекс, откъдето са управлявали царете Асен I, Петър IV, Калоян, Иван Асен II, Иван Александър, Иван Шишман.

Патриаршията е най-емблематичното място на Царевец. Там от върха на хълма е бил ръководен духовният живот на държавата. Патриаршеският комплекс е бил отделна крепост, пазена от кула и защитна стена, а централното място в него е църквата „Св. Възнесение Господне“.

Крепостни стени опасват цялата крепост. Първата порта и днес е главният вход към хълма, а една от пътеките покрай крепостната стена води до Балдуиновата кула, или т. нар. Югоизточна бойна кула. Легендата разказва, че през 1205 г. след поражението от цар Калоян при Адрианопол латинският император Балдуин Фландърски бил пленен и намерил смъртта си в кулата.

Фигурата на лъва е символ на власт и сила. Посветен на независимостта, паметникът на лъва е издигнат десет години след обявяването ѝ. В наши дни лъвът е първият, който посреща всеки гост на Царевец.

Архитектурно-музейният резерват Царевец e част от 100-те национални туристически обекта и е сред най-посещаваните исторически места у нас. От 1985 г. аудио-визуалният спектакъл „Звук и светлина“ ни връща назад във времето и чрез драматична музика, камбанен звън и лазерни лъчи разказва на посетителите си великата и трагична история на Второто българско царство.

Пъзелът Царевград Търнов се състои от 1000 части. Размерите му в завършен вид са 68 x 48 cm.

Съдържание

  • 1000 части за подреждане на пъзел

Серия „Забележителности“

Съдържа дребни елементи! Да се държи далеч от най-малките. Подходящ за самостоятелно нареждане от деца над 9 години.

Тегло 0,8 кг
Размери 26 × 21 × 5 см
Възраст

Части

Година на издаване

Издател

Материал

Типове пъзели

Размер на продукта

Изображение

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Роден Пъзел Царевград Търнов – 1000 части”

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 4.99лв. и 5.90лв. до офис на Еконт. Доставката до адрес е 7лв.

При поръчка над 50лв., БЕЗПЛАТНА доставка до офис на Спиди.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре пратката ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Всички поръчки се изпращат с възможност за „Преглед“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме доставка до чужбина с Български пощи. Срокът за доставка е между 14 и 35 дни, в зависимост от населеното място.

Плащане

  • наложен платеж при доставка
  • кредитна/дебитна карта
  • банков превод

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката на pishi@nastola.bg.

Цялата информация за доставка и плащане.