Настолна игра Jungle Speed

Jungle Speed е парти настолна игра, в която е нужно да сте ловки. Бъдете готови да грабнете дървения тотем във всеки един момент. Това ще ви помогне да изчистите тестето си от карти и да станете победител.

ПАРТИ

 • Играчи: 2-8
 • Времетраене: 10 мин
 • Възраст: 7+
 • Правила: Лесни (до 10 мин)

34,90лв.

Изчерпан

Jungle Speed е настолна парти игра още от началото на века. Обаче е толкова лесна за разбиране и забавна за игра, че и днес се игра с интерес от малки или по-големи групи приятели.  Страхотна игра е за вечерно събиране, пикник или парти , а дори и само за прогонване на скуката. Основната цел е да останеш без карти, за да се постигне трябва да се мисли и действа бързо.

В играта има различни цветове карти, от които се изгражда тестето за всеки играч  – по равен брой. Това тесте се поставя пред всеки участник така че да не се виждат самите карти. Дървеният тотем се поставя по средата между всички в изправена позиция, за да е достъпен за хващане.

Играта Jungle Speed

Играта започва като един от всички изтегля и обръща първата карта от своето тесте, за да се вижда от всички. Важно е картата да се изтегля така че играчът сам да не я вижда преди останалите. Продължава се с тегленето към следващия по часовниковата стрелка. Пред всеки участник се образува тесте на изиграните карти, което се трупа. Само последно изиграната карта е “активната” карта.

Щом няколко човека отворят карти с еднакви форми на нея, то тогава настъпва момента за дуел. Той преминава като играчите се опитват първи да грабнат тотема от средата на масата. Трябва да се използва ръката, с която са били отворени картите от тестето за теглене. Този, който го направи пръв, печели и предоставя своето тесте с изиграни карти на загубилия. Събират се 2-те тестета – това на спечелилия играч и това на загубилия и се поставят най-отдолу на картите за теглене.

Също така има момент на наказание – това е ако някой хване тотема без да е трябвало. Тогава този участник получава тестетата с изиграни карти на всички останали и ги прибавя към собственото тесте за теглене.

Играта приключва когато някой изчисти всички свои карти. Те включват и тестето от изиграни карти. Дори когато на играч не му останат карти за теглене, то той трябва да бъде търпелив и да спечели и последният си дуел, за да остане напълно без карти.

Победител в Jungle Speed става този, който остане без никакви карти (за теглене и вече изиграни). Важно е да си бърз и внимателен, за да станеш повелител на дървения тотем.

Награди и отличия

 • 2003 Spiel der Spiele Hit für Viele Recommended
 • 2003 Kinderspielexperten „8-to-13-year-olds“ Nominee

Съдържание

 • 1 червена торбичка
 • 1 дървен тотем
 • 72 карти с цветни символи: 18 червени, 18 жълти, 18 зелени и 18 лилави
 • 8 карти действие: 2 с оцветени стрелки, 3 със сочещи навън стрелки и 3 със стрелки, сочещи навътре
 • 1 книга с правила

Разширения

 • Jungle Speed: The Extreme Expansion (2003)

Правила

Jungle Speed – правила на английски (PDF)

В кутията ще намерите правилата изцяло на български език.

Видео: Правила на играта Jungle Speed в 1 минута

Видео: Ревю на Jungle Speed

Тегло 0,28 кг
Размери 13,5 × 15 × 7,5 см
Година на издаване

Механики

Оценка в BGG

Правила

Сложност

Възраст

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Настолна игра Jungle Speed”

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 4.99лв. и 5.90лв. до офис на Еконт. Доставката до адрес е 7лв.

При поръчка над 50лв., БЕЗПЛАТНА доставка до офис на Спиди.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре пратката ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Всички поръчки се изпращат с възможност за „Преглед“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме доставка до чужбина с Български пощи. Срокът за доставка е между 14 и 35 дни, в зависимост от населеното място.

Плащане

 • наложен платеж при доставка
 • кредитна/дебитна карта
 • банков превод

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката на pishi@nastola.bg.

Цялата информация за доставка и плащане.

Също може да ви хареса…