Настолна игра Дръж ми шапката

Дръж ми шапката е отборна игра на асоциации с яки думи от разговорната реч и добре познати фрази от съвременния български език. Настолна игра, в която ще трябва да се „изпотите“ умствено и физически, за да стигнете до победата.

ПАРТИ

 • Играчи: 4-16
 • Времетраене: 20-40 мин
 • Възраст: 12+
 • Правила: Лесни (до 10 мин)

35,90лв.

В наличност

Дръж ми шапката - бордова игра с думи

Дръж ми шапката е втората авторска игра на Мирослав Гаригов след На Вуте да му е зле и издадена от NASTOLA Games. Играта е базирана на познатите от деситилетия „асоциации“, „листчета“ или „шапка“ като са добавени нови механики и правила, който правят играта още по-динамична и вълнуваща. Картите с думи съдържат над 880 старателно подбрани думи и фрази готови да предизвикат вашата бърза мисъл и въображение.

Как се играе Дръж ми шапката

Играчите се разделят на отбори. Формира се тесте от карти с думи. Избира се карта с цвят, която определя думите за обяснение по време на цялата игра. На всеки ход един от играчите обяснява думи, които трябва да бъдат познати от неговите съотборници преди изтичане на времето.

Ходът на всеки отбор приключва с изтеглянето на специална карта. Играта продължава в три кръга, като думите се обясняват чрез описание, една дума и мимики. Всеки кръг приключва с познаването на всички думи. Броят се познатите думи и се записват точките. Картите с думи от всички отбори се събират, разбъркват се и се подготвят за следващия кръг.

Играта печели отборът с най-много точки от трите кръга.

Специалните карти се поставят с лице нагоре пред отборите и са видими за останалите играчи. Съотборниците заедно решават кога и как да ги използват. Видовете карти са пропускане, кражба, общ ход, екстра време и далекоглед.

Съдържание

 • 147 карти с думи
 • 17 специални карти
 • 6 карти за избор на цвят
 • 1 пясъчен часовник
 • правила

Правила

Изцяло на български език.

Дръж ми шапката – правила [PDF]

Видео: Дръж ми шапката – отборна игра на асоциации с яки думи

Видео: Дръж ми шапката – разопаковане

Видео: Дръж ми шапката – цяла игра

Видео: Дръж ми шапката – цяла игра

Тегло 0,46 кг
Размери 23 × 16,6 × 5 см
Баркод

0725765498717

Издател

Година на издаване

Механики

, , , ,

Правила

Възраст

6 отзива за Настолна игра Дръж ми шапката

 1. НеДжорджано

  Супер добра игра. На премиерата и в CoolDown направихме една голяма компания и се получи адски добре. Правилата са бързи, лесни, няма да обясняваш по половин час докато другите вече забравят от къде си тръгнал. Много исках да намеря игра, която има голям горен лимит за броя хора и тази е точно такава. Още повече ме кефи, че ако се намираш в CoolDown и ще се играе „Дръж ми шапката“ – винаги предразполага да се съберат/обединят няколко компании. Сканирам кой стои idle в бара, питам „Привет, играе ли ви се една супер яка игра на асоциации с нашата компания“ (първоначално понякога визирайки само мен) и след 10 мин вече сме 16 души (=^.^=) С друга игра не става това. ‘Вeрвайте ми’, опитвал съм 😀

 2. Лазар (потвърден клиент)

  Супер игра за повече хора. Има интересни думи и се усеща разликата (в добрия смисъл), че е игра на асоциации замислена на български език, а не преведена такава.

 3. Христо М. (потвърден клиент)

  Играта трябваше да пристигне в началото на декември а ми я доставиха в началото на ноември. Останах много приятно изненадан. На следващия ден се събрахме с приятели и беше супер забавно.

 4. Тея (потвърден клиент)

  Играта е страхотно забавна, подходяща за цялото семейство, когато денят е бил дълъг и на никой не му се мисли, създават сложни стратегии и решават загадки.

  “ Дръж ми шапката“ успява да ни зареди и разсмее всеки път.

  Намерихме начин да играем 3ма човека, когато ни липсва 4-ти. Махаме специалните карти за кражба и един човек е съотборник на другите двама, които обясняват думите. Играем така 3те кръга, после този, който познава се сменя.

  Подхподяща игра да всяка възраст и всеки ден!

 5. Мюжгян Томар-Петкова (потвърден клиент)

  Страхотна игра. Коректно отношение. Бързо изпълнение на заявката.

 6. Mario (потвърден клиент)

  Невероятно бързо и ефикасно обработване на поръчката. Добра комуникация и отстраняване на създали се пречки. Чудесна игра за семейство и приятели!

Добавяне на отзив

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 4.90лв. и 5.90лв. до офис на Еконт. Доставката до адрес е 7лв.

При поръчка над 40лв., БЕЗПЛАТНА доставка до офис на Спиди.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре пратката ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Всички поръчки се изпращат с възможност за „Преглед“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме доставка до чужбина с Български пощи. Срокът за доставка е между 14 и 35 дни, в зависимост от населеното място.

Плащане

 • наложен платеж при доставка
 • кредитна/дебитна карта
 • банков превод

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката на pishi@nastola.bg.

Цялата информация за доставка и плащане.

Нашият сайт използва бисквитни с цел подобряване на клиентското преживяване. Ако приемете, значи сте съгласни.