Настолна игра Кодови имена: Картини

Вие сте част от шпионска мисия и трябва да ръководите успешно агентите от екипа си. Добре подбраните съобщения са ключови. Едно объркване може да изпрати агентите до вражески шпионин или пък до убиеца. Картата представлява различни картини за декодиране. А подаването на сигнали е изключително забавно. Може да се играе с първоначалната версия Кодови имена или самостоятелно.

ПАРТИ

 • Играчи: 2-8
 • Времетраене: 15+ мин
 • Възраст: 10+
 • Правила: Лесни (до 10 мин)

32,90лв.

В наличност

Кодови имена: Картини е настолна игра от поредицата забавни игри Кодови имена. Вие сте част от шпионска мисия и трябва да ръководите успешно агентите от екипа си. Добре подбраните съобщения са ключови. Едно объркване може да изпрати агентите до вражески шпионин или пък до убиеца. Картата представлява различни картини за декодиране. А подаването на сигнали е изключително забавно. Може да се играе с първоначалната версия Кодови имена или самостоятелно.

Всички играчи се разделят на два отбора.  Всеки отбор има един координатор и един или няколко полеви агенти. Игралното поле се изгражда от 20 карти с картини, наредени под формата на правоъгълник (5х4). Тези карти ги избирате на случаен принцип. Всяка от тях има стрелка в горния ляв ъгъл и всъщност тя служи за ориентиране как да бъде поставена една карта.

Координаторите се намират от една и съща страна на игралното поле, а полевите агенти от противоположната страна. Пред тях има поставена една карта, посочваща всички шпиони и убиеца в играта. В зависимост от цвета на картата от двата края (син или червен), се определя кой отбор започва първи. В допълнение този отбор взима картата с двойния агент. Всеки координатор казва тайно съобщение на полевите агенти от своя отбор. Това тайно съобщение се съдържа само от една дума и броя на картите, до които се отнася.

Всеки отбор продължава да отгатва докато не допусне грешка. В този случай идва ред на противниковия отбор. Така играта продължава докато един от отборите не намери всички свои агенти или някой не открие убиеца. Печеливш е отборът, който пръв ги намери.

Съдържание

 • 16 плoчĸи c aгeнти в двa цвятa
 • 1 плoчĸa c двoeн aгeнт
 • 7 плoчĸи cъc cлyчaйни cвидeтeли
 • 1 плoчĸa c нaeмeн yбиeц
 • 200 ĸapти c 400 ĸoдoви имeнa
 • 40 ĸapти – шифъp
 • 1 ĸнижĸa c пpaвилa
 • 1 cтoйĸa зa ĸapтa
 • 1 пяcъчeн чacoвниĸ

Правила

Кодови имена: Картини – правила (PDF)

Изцяло преведени на български език.

Видео: Как се играе на английски език

Тегло 0,6 кг
Размери 23 × 16 × 5 см
Година на издаване

Механики

,

Оценка в BGG

Правила

Сложност

Възраст

3 отзива за Настолна игра Кодови имена: Картини

 1. Роберто

  Първноначлно си милсех, че играта е скучна от самото заглавие, но се оказа доста интересна. Може да комбинираш в играта с една дума няколко карти (картинки), и по този начин да разбереш как мисли товя съотборник, но и трябва да внимаваш да не попданеш на черната карта, с която губиш играта.

 2. Canin

  Страхотна игра :))

 3. Figen Durmaz (потвърден клиент)

  Страхотна игра

Добавяне на отзив

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 4.99лв. и 5.90лв. до офис на Еконт. Доставката до адрес е 7лв.

При поръчка над 50лв., БЕЗПЛАТНА доставка до офис на Спиди.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре пратката ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Всички поръчки се изпращат с възможност за „Преглед“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме доставка до чужбина с Български пощи. Срокът за доставка е между 14 и 35 дни, в зависимост от населеното място.

Плащане

 • наложен платеж при доставка
 • кредитна/дебитна карта
 • банков превод

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката на pishi@nastola.bg.

Цялата информация за доставка и плащане.

Също може да ви хареса…