Настолна игра Кралски покер с гадинки

В Кралски покер с гадинки е много важно да умееш да блъфираш и да набуташ на останалите участници колкото се може повече карти. Играта е забавна и е подходяща за различни групи приятели и събирания.

ПАРТИ

 • Играчи: 2-6
 • Времетраене: 15-25 мин
 • Възраст: 8+
 • Правила: Лесни (до 10 мин)

24,90лв.

В наличност

В Кралски покер с гадинки е много важно да умееш да блъфираш и да набуташ на останалите участници колкото се може повече карти. Играта е забавна и е подходяща за различни групи приятели и събирания.

Играта започва с кратка подготовка на картите.

Те трябва да се разбъркат добре. После 7 от тях се отделят и поставят със скрито лице в едно тесте. Последната карта от купчината се оставя видима и това всъщност е тестето за наказание. Останалите карти се раздават на всички играчи поравно. В случай, че останат нераздадени карти – 1 се дава на стартиращият играч, а останалите – слагат се в тестето с наказания.

Кралски покер с гадинки се започва от най-младият участник. На своя ход всеки избира карта от ръката си, оставяйки я скрита, и я дава на един участник по избор. Също така твърди какъв вид от всичките буболечки има на самата карта: миризливка, хлебарка, прилеп, муха, крастава жаба, плъх, скорпион или кралска буболечка (такава, която има коронка).

Участникът, получил карта има 2 възможности:

 • Да отвори карта и всички да я видят – Обаче преди това да се случи играчът е задължен да направи предположение дали картата наистина е определената буболечка или стартиращият човек блъфира. Ако получилият карта познае, то тогава картата се връща на стартиращият играч и я оставя на масата отворена – така се трупат карти пред всеки. Но също така има възможност получилият картата да сгреши в предположението и тогава картата остава в неговото поле.
 • Да предаде картата на следващ играч преди да я погледне – В този случай обявява своето решение, че иска да даде картата на някой друг. След това вижда самата карта и избира какво твърдение да направи за картата. Има избор да повтори вече казаното от предният играч или да го промени.

Така играта продължава с много блъфиране, разкриване на обикновени и кралски буболечки. Ако една карта се предава от играч на играч, то щом се стигне до последният човек – тя не може повече да бъде предавана.

В Кралски покер с гадинки има добавени така наречените “кралски буболечки”, които имат корона. По време на играта за тях е характерно, че ако някой играч трябва да я задържи в своето поле отворена (като натрупана карта) – същият трябва да изтегли най-горната карта от тестето за наказание. Изтеглената карта се поставя също отворена пред играча и остава като поредната натрупана карта.

Освен това има 2 специални карти, които могат да се видят изобразени в самите правила:

 • На едната има изобразени сърдити буболечки със задраскана корона – това е карта “жокер”. Тя се приема за правилна при всяко едно твърдение с изключение за кралска буболечка.
 • Другата карта няма нищо изобразено върху нея – за нея важи правилото, че всяко е твърдение се счита за грешно.

Който играч загуби блъфирането при игра с една от тези 2 карти, той не я поставя пред себе си отворена както с всяка друга. Вместо това картата се прибавя към останалите карти, които държи в ръката си и трябва да избере една от тях да бъде оставена отворена в игралното му поле.

Краят на Кралски покер с гадинки и голямото кралско блъфиране настъпва при едно от следните условия:

 • щом играч събере 4 буболечки от един и същи тип отворени в своето игрално поле. Тук няма значение дали буболечките са кралски или обикновени – всички се зачитат.
 • щом играч остане без карти в ръката си – тогава той няма какво да играе.

Който и да е от тези случаи  – описаният играч се счита за загубилият, а всички останали за победители.

Съдържание

 • 56 карти с буболечки (по 8 от всеки вид: прилеп, муха, хлебарка, скорпион, плъх, крастава жаба, миризливка)
 • 7 кралски буболечки (по 1 от вид)
 • 2 специални карти (1 карта поданик и 1 празна карта)
 • 1 правила за игра

Правила

Cockroach Poker Royal – правила на английски език (PDF)

В кутията на играта ще откриете правилата на български и английски език.

Видео: Как се играе Cockroach Poker Royal (Kakerlakenpoker Royal) на английски

Тегло 0,165 кг
Размери 10 × 9 × 3,5 см
Година на издаване

Механики

,

Оценка в BGG

Правила

Сложност

Възраст

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Настолна игра Кралски покер с гадинки”

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 4.90лв. и 5.90лв. до офис на Еконт. Доставката до адрес е 7лв.

При поръчка над 40лв., БЕЗПЛАТНА доставка до офис на Спиди.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре пратката ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Всички поръчки се изпращат с възможност за „Преглед“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме доставка до чужбина с Български пощи. Срокът за доставка е между 14 и 35 дни, в зависимост от населеното място.

Плащане

 • наложен платеж при доставка
 • кредитна/дебитна карта
 • банков превод

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката на pishi@nastola.bg.

Цялата информация за доставка и плащане.