Каркасон: Абатството и кметът – Разширение 5

Каркасон е настолна игра, превърнала се в модерна класика и продала над милион копия по цял свят. С разширението Караксон – Абатството и кметът играчите получават нови възможности да засилят влиянието си около замъка Каркасон. Пътуващи търговци разнасят с фургони стоките си из околните крепости и манастири. Градовете в околията израстват до внушителни размери и избират сами свои управници – кметове.

Може да се играе само с базовата игра Каркасон 2.0.

РАЗШИРЕНИЕ

 • Играчи: 2-6
 • Времетраене: 30 мин
 • Възраст: 8+
 • Правила: Средни (до 20 мин)

24,90лв.

Изчерпан

Каркасон – Абатството и кметът е петото разширение на базовата игра. Каркасон е настолна игра, превърнала се в модерна класика и продала над милион копия по цял свят. Голямата ѝ популярност се дължи на лесните и изчистени правила, предоставящи същевременно възможност за разнообразни тактически решения. Развива тактическото мислене докато си прекарвате приятно сред семейство или приятели. Постройте тревни поля, пътища, крепости или манастири. Героите в играта имат ролите на монаси, селяни, рицари и разбойници. Повече територии водят до повече точки. Постройте кули, върху които да качите фигурките си, за да можете да вземете за заложници чуждите фигури и така да накарате опонента си да плати откуп.

Разширението Абатството и Кметът добавя нов вид плочка – абатството, което запълва празнини в игралното поле, както и три нови вида фигурки – кмет, фургон и чифлик.  С това разширение играчите получават нови възможности да засилят влиянието си около замъка Каркасон. Пътуващи търговци разнасят с фургони стоките си из околните крепости и манастири. Градовете в околията израстват до внушителни размери и избират сами свои управници – кметове. Простите селяни се замогват и строят чифлици, а църквата се опитва да затвърди позициите си, изграждайки могъщи абатства. Новите плочки от това разширение са маркирани върху лицевата страна с малък символ, за да може при желание лесно да бъдат сортирани и извадени от игра.

Съдържание

 • 12 нови теренни плочки
 • 6 фигури – фургон
 • 6 фигури – кмет
 • 6 фигури – чифлик
 • 6 плочки – абатство.

Основна игра

Разширения

Правила

Каркасон – Абатството и кметът  – Разширение 5 – правила на български език (PDF)

В кутията ще откриете правилата на български език.

Тегло 0,280 кг
Размери 13,5 × 19 × 7 см
Година на издаване

Механики

Оценка в BGG

Правила

Сложност

Възраст

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 4.90лв. и 5.90лв. до офис на Еконт. Доставката до адрес е 7лв.

При поръчка над 40лв., БЕЗПЛАТНА доставка до офис на Спиди.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре пратката ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Всички поръчки се изпращат с възможност за „Преглед“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме доставка до чужбина с Български пощи. Срокът за доставка е между 14 и 35 дни, в зависимост от населеното място.

Плащане

 • наложен платеж при доставка
 • кредитна/дебитна карта
 • банков превод

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката на pishi@nastola.bg.

Цялата информация за доставка и плащане.