Роден пъзел Античният театър в Пловдив – 1000 части

Пъзелът Античният театър в Пловдив е с размери 68 x 48 см. Насладете се на любимото си хоби, реденето на пъзели, с този и с още много от пъзелите Роден пъзел!

ПЪЗЕЛ

Съдържа дребни елементи! Да се държи далеч от най-малките. Подходящ за самостоятелно нареждане от деца над 9 години.

34,99лв.

В наличност

Античният театър в Пловдив е част от серията „Забележителности“ на Роден пъзел.

По нашите земи се намира един от най-старите градове в Европа – Пловдив. По-древен от Рим, Атина и Константинопол, построен в подножието на шестте сиенитни хълма, познат като „Градът под тепетата“, Пловдив пленява всеки посетител.

Пловдив е град на над 8000 години, чийто девиз „Древен и вечен“ обобщава важното му историческо и културно значение. Първи траките заселват Трихълмието и му дават името Евмолпия. По-късно градът е завладян от Филип II Македонски и преименуван на Филипополис. През Римската епоха става Тримонциум – град на трите хълма – важно средище на културния и стопански живот. През VI век славяните приемат тракийското име Пулпудева, но го променят на Пловдив и Пълдин, откъдето произлиза днешното му название.

Древната му история оставя трайни следи в архитектурата на града. Смайващи останки от Античността, Средновековието, Възраждането и съвремието изскачат зад всеки ъгъл. Старият Пловдив се простира на три от тепетата и включва паметници от всички епохи на своето съществуване. Калдъръмените улички водят край редица къщи с типична възрожденска архитектура, любопитни паметници и църкви. В най-високата част е разположен археологическият комплекс Небет тепе с едни от най-древните останки на града.

Безспорно Античният театър е сред най-забележителните паметници на древността. Умело е използван естествения наклон на терена, а амфитеатралните 28 реда мраморни седалки са вградени директно в земята. Пътека ги разделя на два етажа, а стръмни стълбища делят етажите на сектори. Всички седалки обграждат орхестрата с форма на полукръг, с диаметър 27 м. В представителната постройка, украсена с каменни резби и скулптури, освен театрални представления, се провеждали и важни заседания. Според един от надписите строежът започнал при император Траян, но няма сведения кога е завършен. Античният театър е опожарен, но въпреки това е запазен първоначалният архитектурен вид. Всяко лято той отваря сцената си за театрални и оперни представления, концерти и фестивали, посрещайки хиляди гости.

Други забележителности в Пловдив са Римският стадион, Античният форум, Одеонът, Археологическият комплекс „Ейрене“, впечатляващи музеи и още много. Кадърът, запечатал толкова много забележителни места в Пловдив, ни пренася именно под тепетата.

Пъзелът Античният театър в Пловдив се състои от 1000 части. Размерите му в завършен вид са 68 x 48 cm.

Съдържание

  • 1000 части за подреждане на пъзел

Съдържа дребни елементи! Да се държи далеч от най-малките. Подходящ за самостоятелно нареждане от деца над 9 години.

Тегло 0,8 кг
Размери 36 × 21 × 5 см
Възраст

Части

Година на издаване

Издател

Материал

Типове пъзели

Размер на продукта

Изображение

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Роден пъзел Античният театър в Пловдив – 1000 части”

Как ще доставим поръчката?

На територията на България доставките до адрес или офис се извършват със Спиди и Еконт.

Каква е цената на доставката?

Доставката до офис на Спиди е 4.99лв. и 5.90лв. до офис на Еконт. Доставката до адрес е 7лв.

При поръчка над 50лв., БЕЗПЛАТНА доставка до офис на Спиди.

Какъв е срокът за доставка?

95% от поръчките се доставят за 1 работен ден, тоест ако поръчате днес до 16:00ч., утре пратката ще е при вас.

Има ли опция за преглед преди плащане?

Всички поръчки се изпращат с възможност за „Преглед“. Това ви позволява да отворите пратка и в рамките на 15 минути да огледате продукта, след което да прецените дали да го закупите.

Доставяте ли до чужбина?

Предлагаме доставка до чужбина с Български пощи. Срокът за доставка е между 14 и 35 дни, в зависимост от населеното място.

Плащане

  • наложен платеж при доставка
  • кредитна/дебитна карта
  • банков превод

Връщане

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен с нов в рамките на 14 дни след получаване на покупката на pishi@nastola.bg.

Цялата информация за доставка и плащане.