Нова игра от NASTOLA Games: Сливи за Смет

С радост споделяме, че най-новата ни игра „Сливи за Смет“ е вече на пазара. Играта представлява истинско предизвикателство за всички, които обичат състезават, а също и да научават нови интересни факти за рециклирането.

Официален трейлър на бордовата игра Сливи за Смет

Създадена с любов и внимание

„Сливи за Смет“ е третата авторска настолна игра на NASTOLA Games, след успешните „На Вуте да му е зле“ и „Дръж ми шапката„. Играта се отличава със своя оригинален идеен подход, комбинирайки забавлението и образованието в едно. Основната цел на играта е да насърчи децата над 5 годишна възраст да разберат важността на преработката на отпадъците и тяхното въздействие върху околната среда.

Достъпност на играта

„Сливи за Смет“ се отличава с лесни и разбираеми правила, което я прави достъпна за всички възрастови групи. Играта се играе от 2 до 6 играчи и предоставя възможност за забавление и състезателност в семейна обстановка или сред приятели.

Как се играе „Сливи за Смет“?

Всеки играч получава по един контейнер за стъкло, хартия, пластмаса и органични отпадъци. Формира се сметище с отпадъци и пазар със сливи. На всеки ход сортирате отпадъци като ги поставяте в контейнерите пред себе си. Сортираните отпадъци разменяте за сливи от пазара. Сметището също крие специални карти, които могат да помогнат на играчите да разменят повече сливи. Печели играчът събрал най-много сливи.

Правила на играта „Сливи за Смет“ на български език

Забавна игра за малки и големи

Играчите трябва да вземат стратегични решения, както и да развиват умения за управление на ресурсите си, за да постигнат успех в играта. Тази състезателна динамика прави „Сливи за Смет“ интересна и за по-големите деца и възрастни.

Сливи за Смет на два езика

NASTOLA дава приоритет на достъпността на своите игри за широка аудитория. Затова „Сливи за Смет“ излиза на два езика – български и английски, което позволява на играчите от различни култури и езикови области да се включат в това забавление.

Настолна игра Plums for Trash

Защо „Сливи за Смет“?

Тази игра не само забавлява, но и образователно въздейства. През играта, децата и възрастните учат как можем да бъдем по-отговорни към околната среда, като разбират важността на рециклирането и преработката на отпадъците. Това образователно измерение е от особена важност, тъй като помага на бъдещите поколения да станат по-осъзнати и активни граждани на света.

„Сливи за Смет“ е не само игра, но и възможност да направим разлика в обществото, като научим младите хора да се грижат за нашата планета. Нека се забавляваме и учим заедно с играта, която носи поучително послание за нашата екологична отговорност.